FILTER BY SUBTOPIC

Showing 2521–2540 of 3711

Q2521.When Switzerland got the status of neutral state

Easy
A 1800
B 1810
C 1815
D None of these
Other PMS 2022

Correct Answer: C

1815 is the correct factual response to “When Switzerland got the status of neutral state”.

Q2522.The last ruler of Ottoman Empire was

Easy
A Abdul Majeed II
B Sultan Ahmad
C Sultan Mehmood
D None of these
Other PMS 2022

Correct Answer: A

The last ruler of Ottoman Empire was Abdul Majeed II.

Q2523.In early period which endemic is called Black Death

Easy
A SARS
B Leprosy
C Plague
D None of these
Other PMS 2022

Correct Answer: C

Plague is the correct factual response to “In early period which endemic is called Black Death”.

Q2524.Lahore resolution was second from Punjab by

Easy
A Ch. Rehmat Ali
B Abdullah Hussain
C Maulana Zafar Ali Khan
D None of these
Other PMS 2022

Correct Answer: C

Maulana Zafar Ali Khan is the correct factual response to “Lahore resolution was second from Punjab by”.

Q2525.Who startedJihad Movement

Easy
A Shah Waliullah
B Syed Ahmad Shaheed
C Haji Shariat Ullah
D None of these
Other PMS 2022

Correct Answer: B

Syed Ahmad Shaheed is the correct factual response to “Who startedJihad Movement”.

Q2526.Who is the first viceroy after 1857 war

Easy
A Harding
B Canning
C Curzon
D None of these
Other PMS 2022

Correct Answer: B

Canning is the correct factual response to “Who is the first viceroy after 1857 war”.

Q2527.Which of the following flower is called Queen of Water

Easy
A Tulip
B Rose
C Lilly
D None of these
Other PMS 2022

Correct Answer: C

Lilly is the correct factual response to “Which of the following flower is called Queen of Water”.

Q2528.The nonrenewable source of energy is

Easy
A Wind energy
B Solar energy
C Hydropower
D None of these
Other PMS 2022

Correct Answer: D

The nonrenewable source of energy is None of these.

Q2529.The modern name of Shahjahanabad is

Easy
A Fatehpursikri
B Agra
C Purani Dilli
D None of these
Other PMS 2022

Correct Answer: C

The modern name of Shahjahanabad is Purani Dilli.

Q2530.Baghdad pact was promulgated in 1955 and then after Iraq left it is also called

Easy
A SEATO
B CENTO
C Manila Pact
D None of these
Other PMS 2022

Correct Answer: B

Baghdad pact was promulgated in 1955 and then after Iraq left it is also called CENTO.

Q2531.Rowlatt act was passed in

Easy
A 1915
B 1916
C 1919
D None of these
Other PMS 2022

Correct Answer: C

1919 is the correct factual response to “Rowlatt act was passed in”.

Q2532.Lowari Pass connects

Easy
A Dir with Chitral
B Dir with Mallakand
C Chitral with Swat
D Chitral with Malakand
Other PMS 2022

Correct Answer: A

Dir with Chitral is the correct factual response to “Lowari Pass connects”.

Q2533.Rocks that contain fossils are

Easy
A Celandine Rocks
B Monzonite Rocks
C Sedimentary Rocks
D Dolerite Rocks
Other PMS 2022

Correct Answer: C

Rocks that contain fossils are Sedimentary Rocks.

Q2534.Afforestation at large scale can be observed at

Easy
A Atlantic forest
B Amazon forest
C Borneo forest
D Sumatra forest
Other PMS 2022

Correct Answer: B

Amazon forest is the correct factual response to “Afforestation at large scale can be observed at”.

Q2535.Study of life in outer space is known as

Easy
A Endobiology
B Exobiology
C Enterobiology
D Neobiology
Other PMS 2022

Correct Answer: B

Study of life in outer space is known as Exobiology.

Q2536.Average age of A and B is 30 years: that of B and C is 32 years: and the average ago of C and A is 34 years The age of C is

Easy
A 33 year
B 34 year
C 35 year
D 36 year
Other PMS 2022

Correct Answer: D

Average age of A and B is 30 years: that of B and C is 32 years: and the average ago of C and A is 34 years The age of C is 36 year.

Q2537.In 2018 German Chancellor every year on

Easy
A Second time
B Third time
C Fourth time
D Fifth time
Other PMS 2022

Correct Answer: C

Fourth time is the correct factual response to “In 2018 German Chancellor every year on”.

Q2538.Tomb of khwaja Farid is in

Easy
A Kot Mitthan
B Pak Patan
C Multan
D Jhang
Other PMS 2022

Correct Answer: A

Kot Mitthan is the correct factual response to “Tomb of khwaja Farid is in”.

Q2539.China have claim on part of Indian Province of

Easy
A Arunachal Paradesh
B Madihya Paradesh
C Himachal Parahesh
D United Province
Other PMS 2022

Correct Answer: A

Arunachal Paradesh is the correct factual response to “China have claim on part of Indian Province of”.

Q2540.The Lengthiest written constitution of the world is

Easy
A British Constitution
B Indian Constitution
C Chinese Constitution
D French constitution
Other PMS 2022

Correct Answer: B

The Lengthiest written constitution of the world is Indian Constitution.