FILTER BY SUBTOPIC

Showing 2541–2560 of 3711

Q2541.Kyoto Protocol came into force in

Easy
A 2003
B 2005
C 2006
D 2007
Other PMS 2022

Correct Answer: B

2005 is the correct factual response to “Kyoto Protocol came into force in”.

Q2542.Hugo Shavez was leader of

Easy
A Brazil
B Cuba
C Venzuela
D Haiti
Other PMS 2022

Correct Answer: C

Venzuela is the correct factual response to “Hugo Shavez was leader of”.

Q2543.In MS -Word what does a ruler help?

Easy
A To set tabs
B To set indents
C To change page margins
D All of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

All of these is the correct factual response to “In MS -Word what does a ruler help”.

Q2544.Which of the following is not a vestigial organ?

Easy
A Coccyx
B Appendlx
C Eyelid
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Eyelid is not a vestigial organ.

Q2545.Coal and gas burning causes:

Easy
A Dust
B Smog
C Fog
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Smog is the correct factual response to “Coal and gas burning causes:”.

Q2546.Who was the first Turkish ruler in sub-continent:

Easy
A Qutbuddin Aibak
B
C
D Lecturer Urdu (
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Qutbuddin Aibak is the correct factual response to “Who was the first Turkish ruler in sub-continent:”.

Q2547.Mount Logan is in:

Easy
A US
B Canada
C Mexcio
D italy
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Canada is the correct factual response to “Mount Logan is in:”.

Q2548.Autopsy is taking tissue from:

Easy
A Living body
B Dead body
C Epitope
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Dead body is the correct factual response to “Autopsy is taking tissue from:”.

Q2549.Odd and end means:

Easy
A Dispute
B Difficult
C Remnants
D Excuse
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Remnants is the correct factual response to “Odd and end means:”.

Q2550.Change the following statement into indirect speech; He said "Let us go for the morning walk

Easy
A He proposed us to go for the morning walk
B He ordered us to go gor the morning walk
C He ordered that they should go for the morning walk
D He proposed that they should go for the morning walk
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

He proposed that they should go for the morning walk is the correct factual response to “Change the following statement into indirect speech; He said "Let us go for the morning walk”.

Q2551.Misaq-e- Madina was signed between Muslims and

Easy
A Chritians
B Jews
C Syriana
D Romans
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Jews is the correct factual response to “Misaq-e- Madina was signed between Muslims and”.

Q2552.The seat of the catholic church is in which country?

Easy
A
B
C Vatican City
D
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Vatican City is the correct factual response to “The seat of the catholic church is in which country”.

Q2553.Bronze is an alloy of :

Easy
A Cooper-Tin
B
C
D
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Cooper-Tin is the correct factual response to “Bronze is an alloy of :”.

Q2554.The study of insects is called:

Easy
A Paleontology
B Entomology
C Parasitology
D Immunology
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Entomology is the correct factual response to “The study of insects is called:”.

Q2555.Wheel within a wheel means.

Easy
A Easy task
B Complex situation
C Uniform situation
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Complex situation is the correct factual response to “Wheel within a wheel means.”.

Q2556.Convert to indirect form: He said "Hurra! We have won the match"?

Easy
A He exclaimed with joy that they had won the match
B He told them that they had won the match
C He asked if they had won the match
D He exclaimed that they have won the match
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

He exclaimed with joy that they had won the match is the correct factual response to “Convert to indirect form: He said "Hurra! We have won the match"”.

Q2557.The Non- Muslim member of Punjab Boundry Commission was:

Easy
A Karan Singh
B Teja Singh
C Jeta Singh
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Teja Singh is the correct factual response to “The Non- Muslim member of Punjab Boundry Commission was:”.

Q2558.Shandur polo festival held every year in which month:

Easy
A May
B June
C July
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

July is the correct factual response to “Shandur polo festival held every year in which month:”.

Q2559.The demand for a separate electorate for Indian Muslims was first Accepted in the Act of.

Easy
A 1909
B 1916
C 1931
D 1935
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

1909 is the correct factual response to “The demand for a separate electorate for Indian Muslims was first Accepted in the Act of.”.

Q2560.According to the Pluralists one of the important limitations on sovereignty is:

Easy
A International Law
B Written Constitutation
C Political Parties
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

International Law is the correct factual response to “According to the Pluralists one of the important limitations on sovereignty is:”.