FILTER BY SUBTOPIC

Showing 2561–2580 of 3711

Q2561.Minimum age for candidates of Senate is.

Easy
A 25 years
B 30 years
C 35 years
D 18 years
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

30 years is the correct factual response to “Minimum age for candidates of Senate is.”.

Q2562."Hujjat ul Balagha"was written by?

Easy
A Sir Syed Ahmed Khan
B Shah Wali Ullah
C Syed Ahmed
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Shah Wali Ullah is the correct factual response to “"Hujjat ul Balagha"was written by”.

Q2563.Nawab Waqar-ul-Mulk became secretary of the Board of Trustees Aligarh in the year:

Easy
A 1906
B 1907
C 1908
D 1909
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

1907 is the correct factual response to “Nawab Waqar-ul-Mulk became secretary of the Board of Trustees Aligarh in the year:”.

Q2564.Sharif Report was published on:

Easy
A 1930
B 1934
C 1939
D 1943
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

1939 is the correct factual response to “Sharif Report was published on:”.

Q2565.Who was the founder of the analytical school of thought?

Easy
A Montesquieu
B John Austin
C Aristotle
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

John Austin is the correct factual response to “Who was the founder of the analytical school of thought”.

Q2566.Monistic concept of sovereignty is called:

Easy
A Legal theory of sovereignty
B Absolute theory of sovereignty
C Partial theory of sovereignty
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Legal theory of sovereignty is the correct factual response to “Monistic concept of sovereignty is called:”.

Q2567.When Right to Proxy Vote abolished in UK:

Easy
A 1865
B 1868
C 1870
D 1880
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

1868 is the correct factual response to “When Right to Proxy Vote abolished in UK:”.

Q2568.The builders of constitution is USA rejects the provision that it became the corner state for:

Easy
A Political Parties
B Cabinet
C Senators
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Political Parties is the correct factual response to “The builders of constitution is USA rejects the provision that it became the corner state for:”.

Q2569.The concept of 'Separation of Powers'was given by:

Easy
A Machiavelli
B Montesquieu
C Bentham
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Montesquieu is the correct factual response to “The concept of 'Separation of Powers'was given by:”.

Q2570.According to Karl Mrx liberty is:

Easy
A Free will
B Social Phenomena
C No Actions
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Free will is the correct factual response to “According to Karl Mrx liberty is:”.

Q2571.Ara Al-Madina al-Fadila was written by:

Easy
A Al Farabi
B Ibn Khuldun
C Al Naseer
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Ara Al-Madina al-Fadila was written by Al Farabi.

Q2572.Who said 'Man is a social animal?

Easy
A Aristotle
B Plato
C Laski
D Rousseau
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Aristotle is the correct factual response to “Who said 'Man is a social animal”.

Q2573.Those who deny freedom to others deserve it not for themselves; and under a just God, cannot long retain it.

Easy
A Wood row Wilson
B Abraham Lincoln
C Dwight
D Jimmy Carter
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Abraham Lincoln is the correct factual response to “Those who deny freedom to others deserve it not for themselves; and under a just God, cannot long retain it.”.

Q2574.Rigid and written constitution is present in which type of state?

Easy
A Confederation
B Federal
C Unitary
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Federal is the correct factual response to “Rigid and written constitution is present in which type of state”.

Q2575.No constitution no state concept is propounded by?

Easy
A Plato
B Locke
C Aristotle
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Locke is the correct factual response to “No constitution no state concept is propounded by”.

Q2576.The General Will is the political concept of?

Easy
A Karl Marz
B Hobbes
C Locke
D Rousseau
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

Rousseau is the correct factual response to “The General Will is the political concept of”.

Q2577.Lord Bruce uses the approach of:

Easy
A Observational
B Legal
C Comparative
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Observational is the correct factual response to “Lord Bruce uses the approach of:”.

Q2578.The modern state is:

Easy
A National state
B International state
C Regional state
D Federal state
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

National state is the correct factual response to “The modern state is:”.

Q2579.Council of Islamic Ideology has how many seats for women:

Easy
A 1
B 2
C 3
D 4
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

01 is the correct factual response to “Council of Islamic Ideology has how many seats for women:”.

Q2580.Mujahideen declared jihad against India in Kashmir in.

Easy
A 1974
B 1989
C 2004
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

1989 is the correct factual response to “Mujahideen declared jihad against India in Kashmir in.”.