FILTER BY SUBTOPIC

Showing 241–260 of 1372

Q241.NADRA stands for:

Easy
A National Database and Registration Authority
B National Data Record Authority
C National Data Management authority
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q242.Who is Microsoft founder:

Easy
A Bill gates and Paul Allen
B Mark Zuckerburg
C Fin Allen
D None of These
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q243.____ Direction of rectangular page for viewing and printing document is called:

Easy
A preview mode
B Insert mode
C Orientation
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q244.In which view header and footers are visible?

Easy
A Print layout view
B Design view
C Screen size
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q245.Space between the line of paragraph?

Easy
A Line spacing
B page spacing
C page break
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q246.Which of the following is not character spacing?

Easy
A Raised
B Page break
C 1.5 Spacing
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q247.The bar at the top most line of a window is called?

Easy
A Space Bar
B Title Bar
C Task Bar
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q248.Zoom in and out button is available on?

Easy
A View option toolbar
B home
C design
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q249.Protect document option found in the __ tab of the ribbon.

Easy
A view
B Review
C Options
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q250.What is range in cell?

Easy
A A1, A2
B A1: A2
C A1>A2
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q251.The silicon chips used for data processing are called?

Easy
A Microprocessors
B Control panels
C screens
D All of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q252.Father of Microsoft?

Easy
A Bill Gates
B Paul Allen
C Both
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q253.A computer has more than one processor which is known as?

Easy
A Multiprocessor
B processor
C task manager
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q254.You can send mail/ letter to two or more people with different mailing by?

Easy
A mail merge
B mail combine
C male support
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q255.The computer that process both analog and digital is called ?

Easy
A Hybrid Computer
B Speedy Computer
C Modern Computer
D None of These
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q256.File Extension of Notepad is:

Easy
A .txts
B .tsxt
C .txt
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q257.Essential component in Database management?

Easy
A Indexing
B Copying
C Managing
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q258.Maximum Zoom in Power Point?

Easy
A 200
B 300
C 400
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q259.What is the name of computer terminal which gives paper printout?

Easy
A Hard Copy
B Soft Copy
C Both
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q260.Power Point is a __ software?

Easy
A Multimedia
B Graphic
C Comercial
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A