Showing 241–260 of 933

Q241.Stethoscope was invented by___________

Easy
A Martine Cooper
B Robert Ledley
C Steven Sasson
D Rene Laennec
Fill in the Blanks PPSC 2020

Correct Answer: D

Q242.Anwar __________around the block in his new car.

Easy
A Sped
B Speeding
C Speed
D Speeded
Fill in the Blanks PPSC 2020

Correct Answer: A

Q243.Fill in the blank: He is blind ___________his defects.

Easy
A in
B of
C for
D at
Fill in the Blanks PPSC 2020

Correct Answer: B

Q244.I Congratulated him __________his success.

Easy
A for
B on
C at
D upon
Fill in the Blanks PPSC 2020

Correct Answer: B

Q245.I am exhausted, let's___________ a day?

Easy
A call in
B call of
C call at
D call for
Fill in the Blanks PPSC 2020

Correct Answer: A

Q246.I wear glasses _________reading.

Easy
A for
B on
C at
D upon
Fill in the Blanks PPSC 2020

Correct Answer: A

Q247.The study of cancer is called__________?

Easy
A Oncology
B Ecology
C Genomic
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2020

Correct Answer: A

Q248.English Channel separates England from ___________

Easy
A Italy
B France
C Germany
D Sicily
Fill in the Blanks PPSC 2020

Correct Answer: B

Q249.Fill in the blank: He would enjoy this, if he ___________present

Easy
A Be
B Had been
C Was
D Were
Fill in the Blanks PPSC 2020

Correct Answer: D

Q250.Fill in the blank: Do you always come to the office__________bike?

Easy
A On
B By
C In
D From
Fill in the Blanks PPSC 2020

Correct Answer: B

Q251.Complete the series, 11,15,24__________65,101

Easy
A 39
B 40
C 48
D 50
Fill in the Blanks PPSC 2020

Correct Answer: B

Q252.Multiply; 9.5x6=___________

Easy
A 57
B 56
C 58
D 59
Fill in the Blanks PPSC 2020

Correct Answer: A

Q253.Fill in the blank : " You must stick _______your promise "

Easy
A in
B on
C by
D To
Fill in the Blanks PPSC 2020

Correct Answer: D

Q254.Choose the correct sentence that best represent the reported speech : you said to your father ,please grant him leave foe some time ."

Easy
A You told your father to let him for a short while
B You advised your father to grant him leave for some time
C You requested your Father to grant him leave for some time
D You said to your father to grant you leave for some time
Sentence Correction PPSC 2020

Correct Answer: C

Q255.Fill in the blank : Alcohol is injurious ____health

Easy
A For
B to
C with
D of
Fill in the Blanks PPSC 2020

Correct Answer: B

Q256.____ is a technique that is used to send more than one call over a single line?

Easy
A Digitizing
B Duplexing
C Multiplexing
D Streaming
Fill in the Blanks PPSC 2020

Correct Answer: C

Q257.She inquired _____ my heath.

Easy
A after
B for
C about
D in
Fill in the Blanks PPSC 2020

Correct Answer: A

Q258.The _____ perspective draws on the ways in which human mental abilities serve adaptive purpose .

Easy
A Congnitive
B Evolutionary
C Humanistic
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2020

Correct Answer: B

Q259.Pearl Harbor US, Naval base, was bombed by ______ thus provoking formal entry of the US in the Second World War.

Easy
A Korea
B Belgium
C China
D Japan
Fill in the Blanks PPSC 2020

Correct Answer: D

Q260.Tirch Mir is a mountain range in ______

Easy
A Hindu Kush
B Karakoram
C Himalayas
D pamir
Fill in the Blanks PPSC 2020

Correct Answer: A