Showing 241–260 of 342

Q241.Which Instrument is used to measure blood pressure:

Easy
A Sphygmomanometer
B stetoscope
C stretosphere
D None of thesea
United Nations PPSC 2025

Correct Answer: A

Q242.What denotes the relationship between map distance and actual ground distance ?

Easy
A Scale
B Scope
C Legends
D None of these
United Nations PPSC 2025

Correct Answer: A

Q243.When Marco Polo discovered China?

Easy
A 1272
B 1300
C 1408
D None of these
United Nations PPSC 2025

Correct Answer: A

Q244.Study of Human Mind and behaviour is called

Easy
A Hetrology
B Psychology
C Philosophy
D None of these
United Nations PPSC 2025

Correct Answer: B

Q245.The IMF primary fund for climate change is:

Easy
A Resilience and Sustainability Trust (1.3 Billion $)
B Environment Challenge Funds ($2 Billion )
C World Eco friendly Funds ($3 Billion)
D None of these
United Nations PPSC 2025

Correct Answer: A

Q246.If the cost Price is 1500 and sold price is 1200, how much discount was offered %?

Easy
A 20
B 40
C 50
D None of these
United Nations PPSC 2025

Correct Answer: A

Q247.First cloned animal of Scotland:

Easy
A Sheep
B Wolf
C Lion
D None of these
United Nations PPSC 2025

Correct Answer: A

Q248.Who was Thomas malthus:

Easy
A English Economist
B Philosopher
C Painter
D None of these
United Nations PPSC 2025

Correct Answer: A

Q249.SAARC started from which city :

Easy
A Tehran
B Dhaka
C Isamabad
D None of these
United Nations PPSC 2025

Correct Answer: B

Q250.Diva: Opera ::

Easy
A Thespian: Play
B Score: Sport
C Help:Need
D None of these
United Nations PMS 2025

Correct Answer: A

Q251.Allam Iqbal wrote a book on which subject along with poetry:

Easy
A Philosophy
B Economics
C Business
D None of these
United Nations PMS 2025

Correct Answer: B

Q252.Which Muslim Scientist first discovered contagious disease and blood circulation in vein:

Easy
A Ibn e Seena
B Ibn e Nafees
C Michael Farady
D None of these
United Nations PMS 2025

Correct Answer: B

Q253.Current head of IMF?

Easy
A Kristalina Georgieva
B Miroslav Lajčák
C Danilo Türk
D None of these
United Nations PPSC 2025

Correct Answer: A

Q254.Who discovered malaria?

Easy
A Ronald Ross
B Relly rossow
C Mark Henry
D None of these
United Nations PPSC 2025

Correct Answer: A

Q255.Founding members of Commonwealth along with UK?

Easy
A Australia & Canada
B South Africa & New Zealand
C Both A and B
D None of these
United Nations PPSC 2025

Correct Answer: C

Q256.What is the function of IMF?

Easy
A Monitory funds
B Directing Banks
C Helping Countries
D All of these
United Nations PPSC 2025

Correct Answer: A

Q257.Diopter causes adjustment in which part of microscope?

Easy
A Objective
B Eyepiece
C Both A and B
D None of these
United Nations PPSC 2025

Correct Answer: B

Q258.One kilobyte (KB) is equal to bytes?

Easy
A 1024
B 100
C 256
D None of these
United Nations PPSC 2022

Correct Answer: A

1024 is the result obtained by evaluating the expression in the question.

Q259.When was ILO (International Labour Organization) established?

Easy
A 1919
B 1915
C 1923
D 1929
United Nations PPSC 2022

Correct Answer: A

1919 is the correct factual response to “When was ILO (International Labour Organization) established”.

Q260.In UN General Assembly how many members represent each country?

Easy
A 6
B 4
C 5
D 7
United Nations PPSC 2022

Correct Answer: C

5 is the correct factual response to “In UN General Assembly how many members represent each country”.