FILTER BY SUBTOPIC

Showing 241–260 of 748

Q241.World's total oil reservoirs lies in Arctic region?

Medium
A 13%
B 12%
C 11%
D 10%
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q242.2/x+2=3/2, find the value of X?

Medium
A -2/3
B 2/3
C 4/-3
D 5/2
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q243.Find the value of 5,11,19,29,----?

Medium
A 41
B 42
C 43
D 44
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q244.Find the value 3, 6, 12 , 21, 33 , 48 ?

Medium
A 60
B 65
C 66
D 67
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q245.Find the wrong one 50, 34 , 26 , 22 , 18 ?

Medium
A 34
B 26
C 18
D 50
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q246.40 % 0f number 380 is ?

Medium
A 150
B 152
C 154
D 156
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q247.Normal calcium level in human blood?

Medium
A 8.5 - 10.5 mg/dl
B 8- 10 mg/dl
C 7-10 mg / dl
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q248.What is 36% of 1450000?

Medium
A 52,000
B 53,000
C 54,000
D 55,000
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q249.If radius of a sphere is 2r , find the volume.

Medium
A v = 32/3r3
B 32/3
C 34/3
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q250.Who presided over the 1940 Muslim League session?

Medium
A Allama Iqbal
B Quid-e-Azam
C Sir Syed Ahmad Khan
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q251.If Sin(x) =4/5, find cos(2x) ?

Medium
A _7/25
B 7/24
C 8/20
D 9/26
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q252.Of X:Y=11:8 and Y:Z= 6:7, find X:Z?

Medium
A 33:32
B 33:28
C 28:33
D 33:35
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q253.Find the LCM of 30 and 36?

Medium
A 180
B 170
C 160
D 150
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q254.If 20% of a number is 18, what is the number?

Medium
A 70
B 80
C 90
D 100
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q255.Right to free education of 5-16 years is given in which article?

Medium
A Article 25
B Article 25-A
C Article 26
D Article 27
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q256.Prior to how many days a notice about authority's meeting is served?

Medium
A 2 days
B 3 days
C 4 days
D 5 days
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q257.Before imposing penalty for resuming tenancy the collector must give written notice..... to rectify breach?

Medium
A At least 2 months
B At least 3 months
C At least 1 one month
D None of the above
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q258.Article 25 -A for?

Medium
A 5-10 years free education
B 5-16 years free education
C Both
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q259.Appeal to commissioner in price control act within how many days?

Medium
A 6 days
B 7 days
C 8 days
D 9 days
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q260.In land revenue tax should be equal to?

Medium
A Not less than 10 %
B Less than 10 %
C Less than 5 %
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A