Showing 241–260 of 320

Q241.The major dispute between Pakistan and India is?

Easy
A Water issue
B Border dispute
C Ladakh crisis
D None of these
Kashmir Issue PPSC 2022

Correct Answer: D

The major dispute between Pakistan and India is None of these.

Q242.What is the name of the border between Pakistan and Afghanistan?

Easy
A Durand line
B Line of control
C Radcliffe line
D None of these
Kashmir Issue PPSC 2022

Correct Answer: A

The name of the border between Pakistan and Afghanistan is Durand line.

Q243.Pakistan China border agreement was signed in?

Easy
A 1965
B 1963
C 1956
D None of these
Kashmir Issue PPSC 2022

Correct Answer: B

1963 is the correct factual response to “Pakistan China border agreement was signed in”.

Q244.Indus Basin Treaty of 1960 between Pakistan and India is related to problem?

Easy
A Water
B Border
C Refuges
D None of these
Kashmir Issue PPSC 2022

Correct Answer: A

Water is the correct factual response to “Indus Basin Treaty of 1960 between Pakistan and India is related to problem”.

Q245.Which was the first country to recognize Pakistan an independent state?

Easy
A Indonesia
B Iran
C Iraq
D None of these
Kashmir Issue PPSC 2022

Correct Answer: B

Iran is the correct factual response to “Which was the first country to recognize Pakistan an independent state”.

Q246.In May 2020 which country not set growth target :

Easy
A India
B China
C Pakistan
D None of these
Kashmir Issue PPSC 2022

Correct Answer: B

China is the correct factual response to “In May 2020 which country not set growth target :”.

Q247.Which country is located in the west of Pakistan :

Easy
A Afghanistan
B Iran
C Idia
D None of these
Kashmir Issue PPSC 2022

Correct Answer: B

Which country is located in Iran.

Q248."Five thousand years of Pakistan "is written by?

Easy
A Stanley wolpert
B R.E.M.Wheeler
C K.k Aziz
D None of these
Kashmir Issue PPSC 2022

Correct Answer: B

R.E.M.Wheeler is the correct factual response to “"Five thousand years of Pakistan "is written by”.

Q249.First female ambassador of Pakistan in Iran

Easy
A Riffat Masood
B Maliha Lodhi
C Begum Shahnawaz
D None of these
Kashmir Issue PMS 2022

Correct Answer: A

Riffat Masood is the correct factual response to “First female ambassador of Pakistan in Iran”.

Q250.Pakistan installed her first nuclear power station in Karachi with the cooperation of

Easy
A France
B USA
C Canada
D China
Kashmir Issue PMS 2022

Correct Answer: C

Canada is the correct factual response to “Pakistan installed her first nuclear power station in Karachi with the cooperation of”.

Q251.At the time of Partition, Nizam's State of Hyderabad had acceded to:

Easy
A India
B Pakistan
C became independent
D None of these
Kashmir Issue PPSC 2022

Correct Answer: C

Became independent is the correct factual response to “At the time of Partition, Nizam's State of Hyderabad had acceded to:”.

Q252.The pivot point of Pakistan's foreign policy is:

Easy
A Defence
B Kashmir
C Trade and Commerce
D All of these
Kashmir Issue PPSC 2022

Correct Answer: D

All of these is the correct factual response to “The pivot point of Pakistan's foreign policy is:”.

Q253.The Shimla Deputation draft was written by.

Easy
A Mohsin Ul Mulk
B Sayid Husain Bilgrami
C Sir Syed Ahmed Khan
D Maulana Muhammad Ali Johor
Kashmir Issue PPSC 2022

Correct Answer: B

The Shimla Deputation draft was written by Sayid Husain Bilgrami.

Q254.Iran and Pakistan confirmed their mutual border by treating in:

Easy
A 1948
B 1958
C 1968
D None of these
Kashmir Issue PPSC 2022

Correct Answer: B

1958 is the correct factual response to “Iran and Pakistan confirmed their mutual border by treating in:”.

Q255.Geneva Accord Between Pakistan and?

Easy
A Iran
B Afghanistan
C Turkey
D None of these
Kashmir Issue PPSC 2022

Correct Answer: B

Afghanistan is the correct factual response to “Geneva Accord Between Pakistan and”.

Q256.Which of the Following Country recognize Pakistan first?

Easy
A Iran
B Syria
C Afghanistan
D None of these
Kashmir Issue PPSC 2022

Correct Answer: A

Iran is the correct factual response to “Which of the Following Country recognize Pakistan first”.

Q257.During British administration in which year Shimla declared as Summer Capital of British India?

Easy
A 1864
B 1865
C 1866
D None of these
Kashmir Issue PPSC 2022

Correct Answer: A

1864 is the correct factual response to “During British administration in which year Shimla declared as Summer Capital of British India”.

Q258.What is the name of the border between Pakistan and Afghanistan

Easy
A Line of control
B Oder-Niessi Line
C Durand Line
D None of these
Kashmir Issue PPSC 2022

Correct Answer: C

The name of the border between Pakistan and Afghanistan is Durand Line.

Q259.Durand Line is the border between Pakistan and

Easy
A Iran
B China
C Afghanistan
D None of these
Kashmir Issue PPSC 2022

Correct Answer: C

Afghanistan is the correct factual response to “Durand Line is the border between Pakistan and”.

Q260.WHO certifies which country as Malaria free in 2021:

Easy
A Pakistan
B China
C Brazil
D Japan
Kashmir Issue PPSC 2022

Correct Answer: B

China is the correct factual response to “WHO certifies which country as Malaria free in 2021:”.