Showing 241–260 of 322

Q241.National River of Pakistan:

Easy
A Indus
B Chenab
C Satluj
D Jhelum
Provinces & Territories PPSC 2025

Correct Answer: A

Q242.When NWFP was separated by british as a seprate province:

Easy
A 1900
B 1901
C 1920
D None of these
Provinces & Territories PPSC 2025

Correct Answer: B

Q243.The Mambi-khel gas field reserves are in the south of which province:

Easy
A Punjab
B KPK
C Sindh
D Balochistan
Provinces & Territories PPSC 2025

Correct Answer: B

Q244.In 2018 FATA got Merged In which Province:

Easy
A KPK
B Punjsb
C Balochistan
D None of these
Provinces & Territories PPSC 2025

Correct Answer: A

Q245.Baltit fort is located at:

Easy
A Balochistan
B Hunza Valley
C Chitral
D None of these
Provinces & Territories PPSC 2025

Correct Answer: B

Q246.Largest Desert of Pakistan:

Easy
A Thar
B Thal
C Cholistan
D None of these
Provinces & Territories PPSC 2025

Correct Answer: A

Q247.Thal desert is in which Province?

Easy
A KPK
B Balochistan
C Punjab
D None of these
Provinces & Territories PMS 2025

Correct Answer: C

Q248.Assembly of which province passed 10 economic zone?

Easy
A KPK
B Punjab
C Balochistan
D None of these
Provinces & Territories PMS 2025

Correct Answer: A

Q249.Which province of Pakistan is known as Muslim Door?

Easy
A Punjab
B Sindh
C KPK
D None of these
Provinces & Territories PMS 2025

Correct Answer: B

Q250.Bolan Pass is located in which Province of Pakistan?

Easy
A Punjab
B Sindh
C Balochistan
D KPK
Provinces & Territories PPSC 2025

Correct Answer: C

Q251.Provinces of Pakistan after Independence:

Easy
A 3
B 4
C 5
D 7
Provinces & Territories PPSC 2025

Correct Answer: C

Q252.Which one of following is UNESCO Heritage:

Easy
A Rohtas fort
B Lahore Fort
C Both A and B
D None of these
Provinces & Territories PPSC 2025

Correct Answer: C

Q253.Kirthar range separates which two provinces of Pakistan?

Easy
A Punjab & KPK
B Punjab & Sindh
C Sindh & Baluchistan
D Baluchistan and KPK
Provinces & Territories PPSC 2022

Correct Answer: C

Sindh & Baluchistan is the correct factual response to “Kirthar range separates which two provinces of Pakistan”.

Q254.Thal desert is in?

Easy
A Sindh
B Punjab
C KPK
D Baluchistan
Provinces & Territories PPSC 2022

Correct Answer: B

Punjab is the correct factual response to “Thal desert is in”.

Q255.Which river is called the Nile of Pakistan?

Easy
A Jhelum
B Chenab
C Indus
D Sutlej
Provinces & Territories PPSC 2022

Correct Answer: C

Indus is the correct factual response to “Which river is called the Nile of Pakistan”.

Q256.On which river Guddu Barrage is built?

Easy
A Chenab
B Indus
C Jhelum
D None of these
Provinces & Territories PPSC 2022

Correct Answer: B

Indus is the correct factual response to “On which river Guddu Barrage is built”.

Q257.The largest fort of Pakistan is?

Easy
A Rohtas. Fort
B Ranikot Fort
C Lahore Fort
D Attock Fort
Provinces & Territories PPSC 2022

Correct Answer: B

The largest fort of Pakistan is Ranikot Fort.

Q258.Sindh Assembly passed resolution in favor of partition from India

Easy
A 1915
B 1928
C 1938
D 1968
Provinces & Territories PPSC 2022

Correct Answer: C

1938 is the correct factual response to “Sindh Assembly passed resolution in favor of partition from India”.

Q259.FATA was merged in 2018 in which province?

Easy
A Sindh
B Punjab
C KPK
D Balochistan
Provinces & Territories PPSC 2022

Correct Answer: C

KPK is the correct factual response to “FATA was merged in 2018 in which province”.

Q260.When President Muhammad Ayub Khan passed away?

Easy
A 1971
B 1970
C 1974
D 1975
Provinces & Territories PPSC 2022

Correct Answer: A

1971 is the correct factual response to “When President Muhammad Ayub Khan passed away”.