FILTER BY SUBTOPIC

Showing 2601–2620 of 3711

Q2601.Earthquake Intesity measured by:

Easy
A Seismograph
B Richter scale
C T-Graph
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Richter scale is the correct factual response to “Earthquake Intesity measured by:”.

Q2602.The Ice burg dubbed A-76 in which se

Easy
A Cortez Sea
B Baltic Sea
C Weddell Sea
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Weddell Sea is the correct factual response to “The Ice burg dubbed A-76 in which se”.

Q2603.Fourth world refers to which countries:

Easy
A Chad, South Sudan
B China, Cuba
C Somalia, Yemen
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Somalia, Yemen is the correct factual response to “Fourth world refers to which countries:”.

Q2604.Which Protein Factory for RNA?

Easy
A Ribo Somes
B DNA
C Chromosomes
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Ribo Somes is the correct factual response to “Which Protein Factory for RNA”.

Q2605.Proverb Still Water runs deep.Deep is:

Easy
A Adverb
B Verb
C Noun
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Adverb is the correct factual response to “Proverb Still Water runs deep.Deep is:”.

Q2606.You are angry ...........me on this matter?

Easy
A In
B To
C With
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

To is the correct factual response to “You are angry...........me on this matter”.

Q2607.The sum of the square of three number is 138 which of the sum of their product taken two at a time is?.

Easy
A 15
B 18
C 20
D None of the these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

20 is the result obtained by evaluating the expression in the question.

Q2608.Diwan-e-Al Zimma in Abbasid Period Associated with?

Easy
A Tax Collection
B Account and Audit
C Postal Service
D None of These
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Account and Audit is the correct factual response to “Diwan-e-Al Zimma in Abbasid Period Associated with”.

Q2609.Aligarh Movement was started by?

Easy
A Sir Syed Ahmad Khan
B Syed Amir Ali
C Altaf Hussain Hali
D None of thes
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Sir Syed Ahmad Khan is the correct factual response to “Aligarh Movement was started by”.

Q2610.At the time of 1857 war of Independence Sir Syed Ahmed Khan Sadar Amin of?

Easy
A Ali Garh
B Delhi
C Bijanaur
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Bijanaur is the correct factual response to “At the time of 1857 war of Independence Sir Syed Ahmed Khan Sadar Amin of”.

Q2611.Urdu Hindi Controversy was started in?

Easy
A 1867
B 1958
C 1857
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

1867 is the correct factual response to “Urdu Hindi Controversy was started in”.

Q2612.Who stood against Akbar Deen-i-llahi?

Easy
A Khawaja Baki Billah
B Sheikh Ahmad Sirhindi
C Aurngzaeb
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Khawaja Baki Billah is the correct factual response to “Who stood against Akbar Deen-i-llahi”.

Q2613.Who was the architect of Deccan Policy?

Easy
A Jahangir
B Babar
C Aurangzeb
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Aurangzeb is the correct factual response to “Who was the architect of Deccan Policy”.

Q2614.Liaquat Ali khan was killed by :

Easy
A Aslam khan
B Naeem Agha
C Saeed Akbar
D Nome of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Saeed Akbar is the correct factual response to “Liaquat Ali khan was killed by :”.

Q2615.Who was the Founder of Bahawalpur State?

Easy
A Nawab Muhammad Sadiq Ill
B Nawab Bahawal
C Nawab Sadiq.l
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Nawab Bahawal is the correct factual response to “Who was the Founder of Bahawalpur State”.

Q2616.Which of the following PM is former ambassador to USA?

Easy
A Muhammad Ali Bogra
B Ch.Muhammad Ali
C Khawaja Nazim uddin
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Muhammad Ali Bogra is the correct factual response to “Which of the following PM is former ambassador to USA”.

Q2617.Who Composed Music of National Anthem?

Easy
A Hafeez Jalandhari
B Sohail Rana
C AG. Changla
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

AG. Changla is the correct factual response to “Who Composed Music of National Anthem”.

Q2618.Who made August Offer:

Easy
A Lord Linlithgow
B Lord Wavell
C Lord Irwin
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Lord Linlithgow is the correct factual response to “Who made August Offer:”.

Q2619.Which of the following was Contemporary of Eight Indian Ruler?

Easy
A Ameer khusro
B Iltutmish
C Balban
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Ameer khusro is the correct factual response to “Which of the following was Contemporary of Eight Indian Ruler”.

Q2620.When Qutub ud din Aibek official announcement Delhi Sultanate ?

Easy
A 1205
B 1206
C 1207
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

1206 is the correct factual response to “When Qutub ud din Aibek official announcement Delhi Sultanate”.