FILTER BY SUBTOPIC

Showing 2621–2640 of 3711

Q2621.Artistic Litrary Musical and Intellectual Movement Orginated in Europe?

Easy
A Romanticism
B Articism
C Mysticism
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Romanticism is the correct factual response to “Artistic Litrary Musical and Intellectual Movement Orginated in Europe”.

Q2622.Which King Started Khumb ka Mela?

Easy
A Arunasva
B Yashovarman
C Harshavardhana
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Harshavardhana is the correct factual response to “Which King Started Khumb ka Mela”.

Q2623.When,did Japan Attack Russian?

Easy
A 1901
B 1903
C 1905
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

1905 is the correct factual response to “When,did Japan Attack Russian”.

Q2624.prior to 19th century Ottoman empire main rival was?

Easy
A Poland
B Germany
C RUSSIA
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Prior to 19th century Ottoman empire main rival was RUSSIA.

Q2625.Military commander of Sultan Abdul Hameed?

Easy
A Kamal Pasha
B Sarwat Ud din
C Hassan Pasha
D None of these'
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Hassan Pasha is the correct factual response to “Military commander of Sultan Abdul Hameed”.

Q2626.Ibn-e- Sina Was born in:

Easy
A Shabshan
B Samarand
C Bukhara
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Bukhara is the correct factual response to “Ibn-e- Sina Was born in:”.

Q2627.Mesopotamia word originated from:

Easy
A Sumerian
B Greek
C Latin
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Greek is the correct factual response to “Mesopotamia word originated from:”.

Q2628.Mesopotamia means:

Easy
A Land Between Oceans
B Land Between Seas
C Land between two rivers
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Land between two rivers is the correct factual response to “Mesopotamia means:”.

Q2629.John Marshal excavated Mohenjodaro in :

Easy
A 1920
B 1921
C 1922
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

1922 is the correct factual response to “John Marshal excavated Mohenjodaro in :”.

Q2630.Gandhara Civilization belong to which religion?

Easy
A Buddhism
B Hindusim
C Christian
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Buddhism is the correct factual response to “Gandhara Civilization belong to which religion”.

Q2631.Zahir ud din Babur buried near the Garden?

Easy
A Farghana
B Baghdad
C Kabul
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Kabul is the correct factual response to “Zahir ud din Babur buried near the Garden”.

Q2632.Father of History of Psychology?

Easy
A Herodotus
B Edward Gibbon
C Wilhem Wundt
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Wilhem Wundt is the correct factual response to “Father of History of Psychology”.

Q2633.Nadir Shah belong to which country :

Easy
A Iran
B Afghanistan
C Tunisia
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Iran is the correct factual response to “Nadir Shah belong to which country :”.

Q2634.Ali Wardi the Nawak of Bengal Invaded Germany?

Easy
A 1740
B 1750
C 1760
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

1740 is the correct factual response to “Ali Wardi the Nawak of Bengal Invaded Germany”.

Q2635.After Trafalgar battle which European country dominant naval superiority?

Easy
A Germany
B Italy
C France
D None Of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

France is the correct factual response to “After Trafalgar battle which European country dominant naval superiority”.

Q2636.OPEC was founded in

Easy
A 1960
B 1970
C 19280
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

1960 is the correct factual response to “OPEC was founded in”.

Q2637.Last ruler of Ummayad Dynasty?

Easy
A Abdul Malik
B A1 Haktm II
C Marwan II
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Marwan II is the correct factual response to “Last ruler of Ummayad Dynasty”.

Q2638.Hegel Dialectical method related to :

Easy
A Thesis
B Contradictory process between opposing side
C Anti Thises
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Contradictory process between opposing side is the correct factual response to “Hegel Dialectical method related to :”.

Q2639.Which Pakistani climber died recently with foreign climbers at K-2

Easy
A Sajid Sadpara
B Mohammad Ali Sadpara
C Gulzar Ahmad Sadpara
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Mohammad Ali Sadpara is the correct factual response to “Which Pakistani climber died recently with foreign climbers at K-2”.

Q2640.Kallar Kahar lake is situated in which district :

Easy
A Chakwal
B Khusab
C Mianwali
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Chakwal is the correct factual response to “Kallar Kahar lake is situated in which district :”.