FILTER BY SUBTOPIC

Showing 2661–2680 of 3711

Q2661.Which of the article talk about permanent settlement in Kashmir :

Easy
A 35 -A
B 37-A
C 40-A
D 111
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

35 -A is the correct factual response to “Which of the article talk about permanent settlement in Kashmir :”.

Q2662.Mysticism movement was against :

Easy
A Religion
B Blacks
C Both A and b
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Both A and b is the correct factual response to “Mysticism movement was against :”.

Q2663.Packages limited was founded in :

Easy
A 1940
B 1956
C 1988
D 2000
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

1956 is the correct factual response to “Packages limited was founded in :”.

Q2664.Who introduced Neo-Sufisim

Easy
A Shah Wal-ullah
B Sayed Ahmad Barelvi
C Sir Syed Ahmad
D Muhammad ilyas
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Shah Wal-ullah is the correct factual response to “Who introduced Neo-Sufisim”.

Q2665.Iron dome is a mobile defence system developed by which country ?

Easy
A USA
B China
C Israel
D Iran
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Israel is the correct factual response to “Iron dome is a mobile defence system developed by which country”.

Q2666.The term Oligarchy means

Easy
A The rule of Feudals
B The rule of the few
C The rule of tyrants
D The rule of democrates
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

The term Oligarchy means The rule of the few.

Q2667.What is Hagiography :

Easy
A The literary from linked closely with courtly love
B A method of creating a mystical union
C A term Associated with oral transmission
D The writing and studying of Saints lives
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

Hagiography : is The writing and studying of Saints lives.

Q2668.Desert movement is the resultant feature of which process

Easy
A Deflation
B Dunes
C Weathering
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Weathering is the correct factual response to “Desert movement is the resultant feature of which process”.

Q2669.A program represent eight symbols is called

Easy
A Octal
B Binary
C Decimal
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

A program represent eight symbols is called Octal.

Q2670.A place where bees are kept is called

Easy
A An Apiary
B A mole
C A hive
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

A place where bees are kept is called An Apiary.

Q2671.The antontm of diversity is

Easy
A Unity
B Divergence
C Variance
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

The antontm of diversity is Unity.

Q2672.The first pillar of Islam is

Easy
A Namaz
B Roza
C Zkat
D Tauheed
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

The first pillar of Islam is Tauheed.

Q2673.PTI secured how many votes in Kashmir Election

Easy
A 21
B 23
C 25
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

25 is the correct factual response to “PTI secured how many votes in Kashmir Election”.

Q2674.When kargil War incident occurred

Easy
A 1997
B 1998
C 1999
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

1999 is the correct factual response to “When kargil War incident occurred”.

Q2675.Who won the third battle of Pani Pat in 1761

Easy
A Shuja
B Hemu
C Salman
D Ahmad Shah Abdali
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

Ahmad Shah Abdali is the correct factual response to “Who won the third battle of Pani Pat in 1761”.

Q2676.Which country joined UNO in 2006

Easy
A Bosnia
B Taiwan
C Montenegro
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Montenegro is the correct factual response to “Which country joined UNO in 2006”.

Q2677.Who coined UNO name

Easy
A Truman
B FD Roosevelt
C Churchill
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

FD Roosevelt is the correct factual response to “Who coined UNO name”.

Q2678.Who is known as Boom Boom :

Easy
A Shoaib Akhtar
B Shahid Afridi
C Muhammad Amir
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Shahid Afridi is the correct factual response to “Who is known as Boom Boom :”.

Q2679.Lunar Sea refers to

Easy
A A small sea on the moon
B A dark plain on the moon
C A light water body illuminated by moon light
D a sea on earth which experiences high tides due to gravitational attraction of the moon
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

Lunar Sea refers to a sea on earth which experiences high tides due to gravitational attraction of the moon.

Q2680.Saudi Arabia founded which city on the sea of red shores:

Easy
A Neom
B Tabuk
C Asir
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Neom is the correct factual response to “Saudi Arabia founded which city on the sea of red shores:”.