FILTER BY SUBTOPIC

Showing 2761–2780 of 3711

Q2761.Who is current chairman of Federal Public Service Commission .

Easy
A Malik Zafar Iqbal
B Zahid Saeed
C Haseeb Athar
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Zahid Saeed is the correct factual response to “Who is current chairman of Federal Public Service Commission.”.

Q2762.Black lives matter movement initiated from which country :

Easy
A South Africa
B US
C Egypt
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

US is the correct factual response to “Black lives matter movement initiated from which country :”.

Q2763.When US strikes in Afghanistan :

Easy
A 8/7/2001 12:00:00 AM
B 10/7/2001 12:00:00 AM
C 12/8/2001 12:00:00 AM
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

7 October 2001 is the correct factual response to “When US strikes in Afghanistan :”.

Q2764.When diarchy was introduced in sub-continent

Easy
A 1909
B 1916
C 1919
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

1919 is the correct factual response to “When diarchy was introduced in sub-continent”.

Q2765.When US entered in Afghanistan .

Easy
A 2000
B 2001
C 2002
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

2001 is the correct factual response to “When US entered in Afghanistan.”.

Q2766.Which country defence US attempt embargo on Iran.

Easy
A China
B Russia
C France
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

China is the correct factual response to “Which country defence US attempt embargo on Iran.”.

Q2767.No taxation without representation slogan initiated in .

Easy
A US
B China
C Spain
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

US is the correct factual response to “No taxation without representation slogan initiated in.”.

Q2768.When Iraq invaded Kuwait .

Easy
A 32721
B 33086
C 35309
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

August 1990 is the correct factual response to “When Iraq invaded Kuwait.”.

Q2769.The word uttered before Nimaz is called ;

Easy
A Azan
B Takbeer-e-Tahreema
C Tashhad
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Takbeer-e-Tahreema is the correct factual response to “The word uttered before Nimaz is called ;”.

Q2770.Dars-e-Nizamia was established during the reign of :

Easy
A Babar
B Akbar
C Humayoun
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Humayoun is the correct factual response to “Dars-e-Nizamia was established during the reign of :”.

Q2771.Koh-e-Murad is sacred place of :

Easy
A Zikri
B Hindus
C Parsis
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Zikri is the correct factual response to “Koh-e-Murad is sacred place of :”.

Q2772.In the Ocean basin relief ______ is gently sloping relatively shallow submerged at the plain of subcontinent .

Easy
A Continental Shelf
B Continental rise
C Continental slope
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

In the Ocean basin relief Continental Shelf is gently sloping relatively shallow submerged at the plain of subcontinent..

Q2773.Modification of stationery barchans results in the formation of :

Easy
A Parabolic
B Seif
C Dune
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Dune is the correct factual response to “Modification of stationery barchans results in the formation of :”.

Q2774.Nonstick cooking utensils are coated with

Easy
A PVC
B Teflon
C Polystyrene
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Teflon is the correct factual response to “Nonstick cooking utensils are coated with”.

Q2775.The ruins of Harrapa are situated in district?

Easy
A Multan
B Okara
C London
D Sahiwal
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

Sahiwal is the correct factual response to “The ruins of Harrapa are situated in district”.

Q2776.Where does the Volga River originate?

Easy
A Valdai Mountains
B Alkai Mountain
C Aral Mountains
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Valdai Mountains is the correct factual response to “Where does the Volga River originate”.

Q2777.Which river creates a border between Israel and Jordan?

Easy
A Jordan
B Nile
C Euphrates
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Jordan is the correct factual response to “Which river creates a border between Israel and Jordan”.

Q2778.The process of removing unwanted part of an image is called

Easy
A Hiding
B Cropping
C Cutting
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

The process of removing unwanted part of an image is called Cropping.

Q2779.The output shown on the monitor is:

Easy
A Hard copy
B Soft Copy
C Print Copy
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Soft Copy is the correct factual response to “The output shown on the monitor is:”.

Q2780.Which of the following instrument used to measure water vapors in the atmosphere?

Easy
A Anemometer
B Hygrometer
C Barometer
D None of these `
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Hygrometer is the correct factual response to “Which of the following instrument used to measure water vapors in the atmosphere”.