FILTER BY SUBTOPIC

Showing 261–280 of 3711

Q261.My brother and friend ----------me in my studies.

Easy
A help
B helps
C helped
D helping
Other PPSC 2023

Correct Answer: B

Q262.The meaning of Put out is ?

Easy
A Extinguish
B Assuage
C Help
D None of these
Other PPSC 2023

Correct Answer: A

Q263.I am sick --------- of this idle life.

Easy
A of
B to
C on
D at
Other PPSC 2023

Correct Answer: A

Q264.If n is a natural number the 9(2n)-4(2n) is always divisible by?

Easy
A 5
B 13
C Both A and B
D None of these
Other PPSC 2023

Correct Answer: C

Q265.Father of Slave Dynasty:

Easy
A Qutb-ud-din Aibak
B Khizer khan
C Behlol Lodhi
D None of these
Other PPSC 2023

Correct Answer: A

Q266.war was started from:

Easy
A 4 September
B 5 September
C 6 September
D None of these
Other PPSC 2023

Correct Answer: C

Q267.Another name of K-2 is:

Easy
A Goodwin Austen
B Broad Peak
C Koyo Zom
D None of these
Other PPSC 2023

Correct Answer: A

Q268.In 1846 the British sold Kashmir to Dogra Maharaja Ghulab Singh for an amount of:

Easy
A 60 lacs
B 65 lacs
C 70 lacs
D 75 lacs
Other PPSC 2023

Correct Answer: D

Q269.Kachura lake is situated in:

Easy
A Swat
B Skardu
C Muzaffarabad
D Karachi
Other PPSC 2023

Correct Answer: B

Q270.Which of the following is considered the deepest lake of the world?

Easy
A Lake Victoria
B Lake Superior
C Lake Baikal (lake Baika)
D Lake Erie
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q271.Red Lake is found in:

Easy
A USA
B England
C France
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q272.Where is The pyramids of Giza situated?

Easy
A Egypt
B Sudan
C Congo
D South Africa
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q273.Which one of the following is a landlocked country?

Easy
A UAE
B Cuba (Cubea)
C Kenya
D Nepal
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q274.River Nile flows through which of the following cities?

Easy
A Tripoli
B Damascus
C Cairo
D Aden
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q275.Panama's capital is:

Easy
A San Miguelito (San Maguelito)
B Santiago
C Panama City
D Quito
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q276.Which of the following river flows in Canada?

Easy
A Mackenzie River
B Nelson River
C Fraser River
D All of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q277.Which part of world is known as "Great Britain of Pacific"?

Easy
A Japan
B Thailand
C USA
D Mexico
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q278.____ are used to display data:

Easy
A Storage Device (Storgae Device)
B Communication Device (Communiction Device)
C Input Device (input Device)
D Output Device
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q279.Which one of the following is a metal?

Easy
A Gypsum
B Mercury
C Limestone
D Granite
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q280.The over cooking of food should be avoided because it:

Easy
A Makes the food difficult to digest
B Reduces the nutrition value of food
C Increases the nutrition value of food
D Makes the food toxic
Other PPSC 2020

Correct Answer: B