Showing 261–280 of 342

Q261.Zero was first used by

Easy
A Brahmagupta
B Abdui Salam
C Willey Rilos
D Letters
United Nations PPSC 2022

Correct Answer: A

Brahmagupta is the correct factual response to “Zero was first used by”.

Q262.Therapy is the process of perceiving feelings and understandings is called?

Easy
A Psychology
B Philosophy
C inpatient
D None of these
United Nations PPSC 2022

Correct Answer: A

Therapy is the process of perceiving feelings and understandings is called Psychology.

Q263.One nautical mile is equal to how many kilometers?

Easy
A 1.932
B 1.613
C 1.766
D 1.853
United Nations PPSC 2022

Correct Answer: D

1.853 is the result obtained by evaluating the expression in the question.

Q264.The permanent secretariat of SAARC is located in?

Easy
A Colombo
B Islamabad
C Delhi
D Kathmandu
United Nations PPSC 2022

Correct Answer: D

The permanent secretariat of SAARC is located in Kathmandu.

Q265.COP 27 will be held in which country?

Easy
A Scotland
B Egypt
C Italy
D Spain
United Nations PPSC 2022

Correct Answer: B

Egypt is the correct factual response to “COP 27 will be held in which country”.

Q266.Who discovered blood circulation ?

Easy
A Carl Linnaeus
B Francis Crik
C William Harvey
D None of these
United Nations PPSC 2022

Correct Answer: C

William Harvey is the correct factual response to “Who discovered blood circulation”.

Q267.Which is the venue of the 2028 Summer Olympics

Easy
A Los Angeles
B Paris
C Rome
D Moscow
United Nations PPSC 2022

Correct Answer: D

Moscow is the correct factual response to “Which is the venue of the 2028 Summer Olympics”.

Q268.What was the title of Al Farabi?

Easy
A The Philosopher
B The First Arab Philosopher
C The Second Teacher
D None of these
United Nations PPSC 2022

Correct Answer: C

The Second Teacher is the correct factual response to “What was the title of Al Farabi”.

Q269.All powers of the World Bank are vested in the Boards of?

Easy
A Policy makers
B Senators
C Govermors
D None of these
United Nations PPSC 2022

Correct Answer: C

Govermors is the correct factual response to “All powers of the World Bank are vested in the Boards of”.

Q270.Ronald Ross discovered the cause of?

Easy
A Polio
B Malaria
C AIDS
D None of these
United Nations PPSC 2022

Correct Answer: B

Malaria is the correct factual response to “Ronald Ross discovered the cause of”.

Q271.Stethoscope was invented by?

Easy
A Martin Cooper
B Steven Sasson
C David Hyatt
D None of these
United Nations PPSC 2022

Correct Answer: D

Stethoscope was invented by None of these.

Q272.Who is Current Secretary General of South Asian Association for Regional Cooperation (SAARC)?

Easy
A Amjad Hussain
B Arjun Bahadur Thapa
C Esala Weerakoon
D None of these
United Nations PPSC 2022

Correct Answer: C

Esala Weerakoon is the correct factual response to “Who is Current Secretary General of South Asian Association for Regional Cooperation (SAARC)”.

Q273.Which country last joins SAARC?

Easy
A China
B Afghanistan
C Iran
D None of these
United Nations PPSC 2022

Correct Answer: B

Afghanistan is the correct factual response to “Which country last joins SAARC”.

Q274.The first Asian UN secretary general is?

Easy
A U Thant
B Ban Ki-moon
C Kofi Annan
D None of these
United Nations PPSC 2022

Correct Answer: A

The first Asian UN secretary general is U Thant.

Q275.A batsman in his 12th innings makes a score of 80 runs and there by increases his average score by 3. What is his average after the 12th inning?

Easy
A 47
B 45
C 46
D None of these
United Nations PPSC 2022

Correct Answer: A

47 is the correct factual response to “A batsman in his 12th innings makes a score of 80 runs and there by increases his average score by 3. What is his average after the 12th inning”.

Q276.Cultural change process is :

Easy
A Inventions
B Discoveries
C Experiment
D All of these
United Nations PPSC 2022

Correct Answer: D

All of these is the correct factual response to “Cultural change process is :”.

Q277.Which country scientists just deployed a giant telescope underwater for the first time ?

Easy
A Russian
B America
C Chinese
D None of these
United Nations PPSC 2022

Correct Answer: A

Russian is the correct factual response to “Which country scientists just deployed a giant telescope underwater for the first time”.

Q278.Who discovered Penicillin

Easy
A Alexandar Fleming
B Louis Pasteur
C Howard Florey
D None of these
United Nations PMS 2022

Correct Answer: A

Alexandar Fleming is the correct factual response to “Who discovered Penicillin”.

Q279.Ronald Ross discovered the cause of

Easy
A Polio
B Malaria
C AIDS
D None of these
United Nations PMS 2022

Correct Answer: B

Malaria is the correct factual response to “Ronald Ross discovered the cause of”.

Q280.Vasco da Gama was the native of

Easy
A Protugal
B Spain
C France
D Italy
United Nations PMS 2022

Correct Answer: A

Protugal is the correct factual response to “Vasco da Gama was the native of”.