FILTER BY SUBTOPIC

Showing 261–280 of 748

Q261.Investigation Officer arrest under?

Medium
A 26-3B
B 26-3C
C 26-3F
D Section 27
Other PPSC 2025

Correct Answer: D

Q262.Trial completed in how many days?

Medium
A 10 days
B 20 days
C 30 days
D 40 days
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q263.Recovery of rent pay in how many days included extra time in Pera rule?

Medium
A 10 days
B 15 days
C 20 days
D 25 days
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q264.Secretary issue notice of meeting in how many days in pera rule?

Medium
A 2 days
B 3 days
C 4 days
D 5 days
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q265.Seal premises for how many days in price control?

Medium
A 5 days
B 6 days
C 7 days
D 8 days
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q266.Right to education age in constitution?

Medium
A 5-10 years
B 4-14 years
C 5-15 years
D 5-16 years
Other PPSC 2025

Correct Answer: D

Q267.Penalty under section 33 of colonization?

Medium
A Rigorous imprisonment of 6 months
B Rigorous imprisonment of 5 months
C Both
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q268.If the first, second, and third proportions are 8, 18, and 24, find the fourth proportion:

Medium
A 54
B 55
C 56
D 57
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q269.Simplify: (√3 – 1/√3)² :

Medium
A 4/3
B 3/4
C 2/4
D 4/5
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q270.The sum of numbers is 80. The second number is 12 greater than the first. Find the numbers:

Medium
A 34 and 46
B 32 and 45
C 33 and 48
D 34 and 55
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q271.What is the total amount of Pakistan's Federal Budget for 2025-2026?

Medium
A 17 trillion
B 17.6 trillion
C 18 trillion
D 19 trillion
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q272.Multan–Sukkur Motorway is called as:

Medium
A M2
B M3
C M4
D M5
Other PPSC 2025

Correct Answer: D

Q273.The Delhi Sultanate remained from which period?

Medium
A 1206–1526
B 1207-1527
C 1206-1530
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q274.The Dehli Sultanate remained from which period ?

Medium
A 1206-1526
B 1201-1500
C 1217-1506
D 1213-1506
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q275.A and B can do a job together in 7 Days. If A is 7/4 time more efficient then B, In how many days only A can do the job alone:

Medium
A 11
B 12
C 13
D 14
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q276.220% of x is 44, 44% of x is?

Medium
A 8.8
B 7.7
C 6.6
D 5.5
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q277.Which astronaut return on earth in 2025 after 6 months in March 2025:

Medium
A Nick Hague
B Robert Vain
C Alexander De
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q278.Length of Line of Control:

Medium
A 860km
B 760km
C 780km
D 820km
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q279.Pakistan conducted nuclear explosion on which date:

Medium
A 27 May 1998
B 28 May 1998
C 29 May 1998
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q280.USA attacked on Afghanistan on which data after 9/11:

Medium
A 07 Oct 2001
B 8 October 2001
C 9 October 2001
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A