Showing 261–280 of 320

Q261.When Pakistan and India agree to reduce the risk of atomic attack :

Easy
A 2005
B 2007
C 2000
D None of these
Kashmir Issue PPSC 2022

Correct Answer: B

2007 is the correct factual response to “When Pakistan and India agree to reduce the risk of atomic attack :”.

Q262.when was the Shimla agreement signed between India and Pakistan ?

Easy
A 1948
B 1965
C 1971
D 1972
Kashmir Issue PPSC 2022

Correct Answer: D

1972 is the correct factual response to “when was the Shimla agreement signed between India and Pakistan”.

Q263.The Indus water treaty was mediated by :

Easy
A IMF
B USA
C World Bank
D UNO
Kashmir Issue PPSC 2022

Correct Answer: C

World Bank is the correct factual response to “The Indus water treaty was mediated by :”.

Q264.Pakistan purchased Gawader from which country ?

Easy
A UAE
B Oman
C Iran
D None of these
Kashmir Issue PPSC 2022

Correct Answer: B

Oman is the correct factual response to “Pakistan purchased Gawader from which country”.

Q265.Which country opposed Pakistan`s membership in United Nation ?

Easy
A Iran
B Egypt
C Afghanistan
D Malaysia
Kashmir Issue PPSC 2022

Correct Answer: C

Afghanistan is the correct factual response to “Which country opposed Pakistan`s membership in United Nation”.

Q266.Who was first ambassador of Pakistan to Afghanistan

Easy
A I.I chundrigar
B Tariq Aziz uddin
C Aslam Khattak
D Aziz Ahmad
Kashmir Issue PPSC 2022

Correct Answer: A

I.I chundrigar is the correct factual response to “Who was first ambassador of Pakistan to Afghanistan”.

Q267.Russia support openly which country in 1971 war :

Easy
A Pakistan
B India
C No One
D None of these
Kashmir Issue PPSC 2022

Correct Answer: B

India is the correct factual response to “Russia support openly which country in 1971 war :”.

Q268.Meeting of the India Pakistan permanent Indus Water Commission 2002 was held in :

Easy
A Lahore
B Delhi
C Karachi
D Islamabad
Kashmir Issue PPSC 2022

Correct Answer: D

Islamabad is the correct factual response to “Meeting of the India Pakistan permanent Indus Water Commission 2002 was held in :”.

Q269.19th SAARC conference was held in

Easy
A Nepal
B India
C Pakistan
D None of these
Kashmir Issue PPSC 2022

Correct Answer: C

Pakistan is the correct factual response to “19th SAARC conference was held in”.

Q270.The major dispute between Pakistan and India is:

Easy
A Border dispute
B Water issue
C Ladakh crisis
D Kashmir issue
Kashmir Issue PPSC 2022

Correct Answer: B

Water issue is the correct factual response to “The major dispute between Pakistan and India is:”.

Q271.What is the name of the border between Pakistan and Afghanistan ?

Easy
A Durand Line
B Line of control
C Radcliffe line
D None of these
Kashmir Issue PPSC 2022

Correct Answer: A

The name of the border between Pakistan and Afghanistan is Durand Line.

Q272.Who has been appointed as pakistan's first female Hindu Civil judge ?

Easy
A Iran Bedi
B Krishna Kumari
C Suman Bodani
D None of these
Kashmir Issue PPSC 2022

Correct Answer: C

Suman Bodani is the correct factual response to “Who has been appointed as pakistan's first female Hindu Civil judge”.

Q273.Golan Heights, sometimes seen in the news is the disputed region between which of the following countries?

Easy
A Afghanistan &pakistan
B Iran & Israel
C Syria & Israel
D None of these
Kashmir Issue PPSC 2022

Correct Answer: C

Syria & Israel is the correct factual response to “Golan Heights, sometimes seen in the news is the disputed region between which of the following countries”.

Q274.Line of Actual Control (LAC) is a disputed border- line between

Easy
A China-lndia
B China -pakistan
C India -Pakistan
D None of these
Kashmir Issue PPSC 2022

Correct Answer: A

China-lndia is the correct factual response to “Line of Actual Control (LAC) is a disputed border- line between”.

Q275.Which country is located in the East of Pakistan :

Easy
A China
B India
C Iran
D None of these
Kashmir Issue PPSC 2022

Correct Answer: B

Which country is located in India.

Q276.Who said Pakistan should close Sanctuary near the border of Pakistan and Afghanistan due to that instability in Afghanistan

Easy
A US secretary of state
B Pentagon
C Defence ministry of US
D None of these
Kashmir Issue PPSC 2022

Correct Answer: A

US secretary of state is the correct factual response to “Who said Pakistan should close Sanctuary near the border of Pakistan and Afghanistan due to that instability in Afghanistan”.

Q277.Pakistan was one of the following country to open it embassy in :

Easy
A Tashkant
B Baku
C Tirana
D None of these
Kashmir Issue PPSC 2022

Correct Answer: B

Baku is the correct factual response to “Pakistan was one of the following country to open it embassy in :”.

Q278.The Tashkent declaration between Pakistan and India was signed on

Easy
A 1960
B 1966
C 1976
D None of these
Kashmir Issue PPSC 2022

Correct Answer: B

1966 is the correct factual response to “The Tashkent declaration between Pakistan and India was signed on”.

Q279.Which country is located in the east of Pakistan:

Easy
A China
B India
C Iran
D None of these
Kashmir Issue PPSC 2022

Correct Answer: B

Which country is located in India.

Q280.Who said Pakistan should close sanctuary near the border of Pakistan and Afghanistan due to that instability in Afghanistan:

Easy
A US Secretary of state
B Pentagon
C Defence Minidtery of US
D None of these
Kashmir Issue PPSC 2022

Correct Answer: A

US Secretary of state is the correct factual response to “Who said Pakistan should close sanctuary near the border of Pakistan and Afghanistan due to that instability in Afghanistan:”.