Showing 261–280 of 314

Q261.When was Liaquat Nehru Pact between India and Pakistan signed?

Easy
A 1964
B 1950
C 1955
D None of these
Liaquat Ali Khan PPSC 2022

Correct Answer: B

1950 is the correct factual response to “When was Liaquat Nehru Pact between India and Pakistan signed”.

Q262.Pakistan Prime Minister Liaquat Ali Khan assassinated in which city :

Easy
A Karachi
B Lahore
C Rawalpindi
D None of these
Liaquat Ali Khan PPSC 2022

Correct Answer: C

Rawalpindi is the correct factual response to “Pakistan Prime Minister Liaquat Ali Khan assassinated in which city :”.

Q263.When Quaid e Azam join All India Muslim league :

Easy
A 1909
B 1913
C 1920
D None of these
Quaid-e-Azam Muhammad Ali Jinnah PPSC 2022

Correct Answer: B

1913 is the correct factual response to “When Quaid e Azam join All India Muslim league :”.

Q264.The Charismatic Leader : Quaid e Azam Mohammad Ali book wrote by

Easy
A Sir Sikanddar Hayat
B Stanley Wolpert
C Hector Bolitho
D None of these
Quaid-e-Azam Muhammad Ali Jinnah PPSC 2022

Correct Answer: A

Sir Sikanddar Hayat is the correct factual response to “The Charismatic Leader : Quaid e Azam Mohammad Ali book wrote by”.

Q265.The title "Ambassador of Hindu-Muslim-Unity" was given to Mr Jinnah by__________?

Easy
A Allama Iqbal
B Sarojini Naidu
C Mustafa Kamal
D None of these
Quaid-e-Azam Muhammad Ali Jinnah PPSC 2022

Correct Answer: B

The title "Ambassador of Hindu-Muslim-Unity" was given to Mr Jinnah bySarojini Naidu.

Q266.Who started non-cooperation movement :

Easy
A Ghandi
B Quaid e Azam
C Ali Brothers
D None of these
Quaid-e-Azam Muhammad Ali Jinnah PPSC 2022

Correct Answer: B

Quaid e Azam is the correct factual response to “Who started non-cooperation movement :”.

Q267.Who delivered Allahabad address

Easy
A Allama Iqbal
B Quaid-e-Azam
C Liaqat Ali Khan
D None of these
Quaid-e-Azam Muhammad Ali Jinnah PMS 2022

Correct Answer: A

Allama Iqbal is the correct factual response to “Who delivered Allahabad address”.

Q268.The only Muslim woman who attended round Table Conference was

Easy
A Begum Salama Tasaduq Hussain
B Fatima Jinnah
C Begum Shaista Ikram Ullah
D Begum Jahaanara Shahnawaz
Quaid-e-Azam Muhammad Ali Jinnah PMS 2022

Correct Answer: D

The only Muslim woman who attended round Table Conference was Begum Jahaanara Shahnawaz.

Q269.The title of Ambassador of Hindu Muslim unity was given to Quaid e Azam by

Easy
A Gandhi
B Vijay Lakshmi Pandit
C Sarojin Naido
D Allama Iqbal
Quaid-e-Azam Muhammad Ali Jinnah PMS 2022

Correct Answer: C

Sarojin Naido is the correct factual response to “The title of Ambassador of Hindu Muslim unity was given to Quaid e Azam by”.

Q270.The Quaid e Azam resigned form the membership of imperial Legislative council on account of

Easy
A Hindu Muslim riots
B Rowlett Act
C Internal Differences of Muslim League
D Demand for Independence
Quaid-e-Azam Muhammad Ali Jinnah PMS 2022

Correct Answer: B

Rowlett Act is the correct factual response to “The Quaid e Azam resigned form the membership of imperial Legislative council on account of”.

Q271.Friendship to all, malice to none said by.

Easy
A Ayub Khan
B Quaid-e-Azam
C Allama Iqbal
D Sir Sayed Ahmed Khan
Quaid-e-Azam Muhammad Ali Jinnah PPSC 2022

Correct Answer: B

Quaid-e-Azam is the correct factual response to “Friendship to all, malice to none said by.”.

Q272.Which famous leader is known by the title of "Quaid e Millat"?

Easy
A Fatima Jinnah
B Liaquat Ali Khan
C Quaid-e-Azam D
D None of these
Quaid-e-Azam Muhammad Ali Jinnah PPSC 2022

Correct Answer: B

Liaquat Ali Khan is the correct factual response to “Which famous leader is known by the title of "Quaid e Millat"”.

Q273.Quaid e Azam Said who is the Show Boy of Congress?

Easy
A Mahatma Gandhi
B Abul Qalam Azad
C Raja Gopal Acharya
D None of these
Quaid-e-Azam Muhammad Ali Jinnah PPSC 2022

Correct Answer: B

Abul Qalam Azad is the correct factual response to “Quaid e Azam Said who is the Show Boy of Congress”.

Q274.Who translated Objective Resolution into Urdu?

Easy
A Quaid-e-Azam
B Maulana Zafar Ali Khan
C Begum Maulana M Ali Johor
D None of these
Quaid-e-Azam Muhammad Ali Jinnah PPSC 2022

Correct Answer: B

Maulana Zafar Ali Khan is the correct factual response to “Who translated Objective Resolution into Urdu”.

Q275.Shimla Deputation of 1906 led by?

Easy
A Allama Iqbal
B Raja Sahib of Mehmodabad
C Sir Agha Khan
D Norie of these
Allama Muhammad Iqbal PPSC 2022

Correct Answer: C

Sir Agha Khan is the correct factual response to “Shimla Deputation of 1906 led by”.

Q276.Who represents from women side in Pakistan resolution:

Easy
A Shaista Ikram Ullah
B Begum Rana Liaqat Ali Khan
C Begum Maulana Mohammad Ali Johar( original name: Amjadi Bano Begum)
D None of these
Liaquat Ali Khan PPSC 2022

Correct Answer: C

Begum Maulana Mohammad Ali Johar( original name: Amjadi Bano Begum) is the correct factual response to “Who represents from women side in Pakistan resolution:”.

Q277.Who wrote book about Bihar tragedy and included eye witness record :

Easy
A Liaqat Ali Khan
B Zahid Hussain
C Akmal Chaudary
D Abdul Kalam Azad
Liaquat Ali Khan PPSC 2022

Correct Answer: D

Abdul Kalam Azad wrote book about Bihar tragedy and included eye witness record :.

Q278.Secular and Nationalist Jinnah book wrote by :

Easy
A Kamran Javed
B Iqbal Qurashi
C Ajeet Javed
D None of these
Quaid-e-Azam Muhammad Ali Jinnah PPSC 2022

Correct Answer: C

Ajeet Javed is the correct factual response to “Secular and Nationalist Jinnah book wrote by :”.

Q279.Quaid-e-Azam resigned from imperial Legislative Council due to ________

Easy
A Lucknow pact
B Rowlatt Act
C Simon Commission
D None of these
Quaid-e-Azam Muhammad Ali Jinnah PPSC 2022

Correct Answer: B

Quaid-e-Azam resigned from imperial Legislative Council due to Rowlatt Act.

Q280.The Rawalpindi Conspiracy ( also known as the Rawalpindi Conspiracy Case ) was an attempted coup d'etat against

Easy
A Muhammad Ali Bogra
B Liaqat Ali Khan
C Khawaja Nazim ud din
D None of these
Liaquat Ali Khan PPSC 2022

Correct Answer: B

Liaqat Ali Khan is the correct factual response to “The Rawalpindi Conspiracy ( also known as the Rawalpindi Conspiracy Case ) was an attempted coup d'etat against”.