FILTER BY SUBTOPIC

Showing 2861–2880 of 3711

Q2861.Choose the best meaning of idiomatic phrase To cross swords

Easy
A To fight
B To defend
C To kill
D To rob
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

To fight is the correct factual response to “Choose the best meaning of idiomatic phrase To cross swords”.

Q2862.Complete the sentence: I felt as if _______.

Easy
A He looked at me
B He throw my pen
C I were the center of the universe
D I would have tainted
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Complete the sentence: I felt as if I were the center of the universe..

Q2863.Match the following English proverb with the Urdu equivalent A guilty conscience needs no accuser.

Easy
A نو نقد نہ تیرہ ادھار
B امیں تن داڑھ چور ک
C چھوٹا منہ بڑی بات
D دال میں کاال
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

امیں تن داڑھ چور ک is the correct factual response to “Match the following English proverb with the Urdu equivalent A guilty conscience needs no accuser.”.

Q2864.Choose the antonympe Barbarous

Easy
A Repulsive
B Civilized
C Compose
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Civilized is the correct factual response to “Choose the antonympe Barbarous”.

Q2865.Choose the best antonyme PEJORATIVE

Easy
A Defamatory
B Adulatory
C Symbolic
D Logical
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Adulatory is the correct factual response to “Choose the best antonyme PEJORATIVE”.

Q2866.Choose the ONE WORD SUBSITUTION from the options given below An excessively greedy eater

Easy
A Gannet
B Garald
C Glutton
D Cannibal
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Glutton is the correct factual response to “Choose the ONE WORD SUBSITUTION from the options given below An excessively greedy eater”.

Q2867.Choose appropriate PREPOSITIONS to complete the sentence from the given options. --------Scandinavian countries teachers are ------ the best-paid employees.

Easy
A In/between
B In/among
C In/between
D From/in
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

In/among is the correct factual response to “Choose appropriate PREPOSITIONS to complete the sentence from the given options. --------Scandinavian countries teachers are ------ the best-paid employees.”.

Q2868.Choose appropriate PREPOSITIONS to complete the sentence from the given options We should stand -----our friend.

Easy
A With
B For
C By
D Around
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

With is the correct factual response to “Choose appropriate PREPOSITIONS to complete the sentence from the given options We should stand -----our friend.”.

Q2869.Match the following English proverb with Urdu equivalentA rolling stone gathers no moss

Easy
A بغل میں چھری منہ میں رامر رام
B کا کتا نا گھر کا نا گھاٹ کا دھوب
C آگے دوڑ پیچھے چوڑ
D یں بجتاتھ سے ن ای تال
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

کا کتا نا گھر کا نا گھاٹ کا دھوب is the correct factual response to “Match the following English proverb with Urdu equivalentA rolling stone gathers no moss”.

Q2870.Majid had a heart attack ----he was driving

Easy
A When
B Since
C While
D As
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

While is the correct factual response to “Majid had a heart attack ----he was driving”.

Q2871.change of voice. Choose the correct op Ion Will you visit them?

Easy
A WiII they be visited by you?
B Would they be visited by you?
C Will they visited by you?
D Will they been vjslted by you?
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

WiII they be visited by you? is the correct factual response to “change of voice. Choose the correct op Ion Will you visit them”.

Q2872.Choose the best Urdu translation of the word . Adjourn:

Easy
A ملتوی کرنا
B تنقید کرنا
C آغاز کرنا
D جاری رکھنا
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

ملتوی کرنا is the correct factual response to “Choose the best Urdu translation of the word. Adjourn:”.

Q2873.Spot the substitute for the given sentence. A speech delivered without preparation

Easy
A Emigrate
B Exaggerate
C Extempore
D Excommunicate
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Extempore is the correct factual response to “Spot the substitute for the given sentence. A speech delivered without preparation”.

Q2874.Select one word that best matches the given explanation: Not willing to tell people about things

Easy
A Dumb
B Reticent
C Quaint
D Queasy
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Reticent is the correct factual response to “Select one word that best matches the given explanation: Not willing to tell people about things”.

Q2875.Match the following English proverb with the Urdu equivalent.More to it than meets the eye.

Easy
A نو نقد نہ تیرہ ادھار
B چھوٹا منہ بڑی بات
C امیں تن داڑھ چور ک
D دال میں کاال
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

دال میں کاال is the correct factual response to “Match the following English proverb with the Urdu equivalent.More to it than meets the eye.”.

Q2876.Choose the best Urdu translation from the given options.Bread and butter

Easy
A موج میال
B روزگار
C سالن روٹ
D ساالنہ خرچہ
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

روزگار is the correct factual response to “Choose the best Urdu translation from the given options.Bread and butter”.

Q2877.Change of speech. Choose the correct option. "May you have a long life" he said to me.

Easy
A He wished me to have a long life,
B He Wished that I might have a long life
C He wished to me that I may live long.
D He wished for me that I might had a long life.
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

He Wished that I might have a long life is the correct factual response to “Change of speech. Choose the correct option. "May you have a long life" he said to me.”.

Q2878.Change of speech choose the correct option I said to him, "What is your plan?

Easy
A I asked him what was his next plan
B I asked him that what was his next plan
C I asked him about his next plan
D I asked him what his next plan was
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

I asked him what his next plan was is the correct factual response to “Change of speech choose the correct option I said to him, "What is your plan”.

Q2879.The "English Channel" is located between which two countries:

Easy
A England and France
B England and Italy
C England and US
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

England and France is the correct factual response to “The "English Channel" is located between which two countries:”.

Q2880.Washington is in which state of the US.

Easy
A Columbia
B Marayland
C California
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is the correct factual response to “Washington is in which state of the US.”.