FILTER BY SUBTOPIC

Showing 281–300 of 1372

Q281.Cary T90 is an example of

Easy
A Hybrid computer
B IBM
C Super computer
D Personal computer
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

The Cray T90 is a high-performance supercomputer developed by Cray Research, designed for complex scientific and engineering calculations.

Q282.Which of the following is not a type of bus in the computer?

Easy
A Control bus
B Power bus
C Data bus
D All of the above
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Power bus is not a type of bus in the computer.

Q283.In the topology computer is directly linked to a centre computer?

Easy
A Node
B Bus
C Star
D Ring
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Star is the correct factual response to “In the topology computer is directly linked to a centre computer”.

Q284.Analog computer works on the supply of?

Easy
A Natural strength
B Physical strength
C Continuous electrical pulses
D Magnetic strength
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Continuous electrical pulses is the correct factual response to “Analog computer works on the supply of”.

Q285.Microsoft Word was released in which year?

Easy
A 1982
B 1981
C 1984
D 1983
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

1983 is the correct factual response to “Microsoft Word was released in which year”.

Q286.Which of the following is the 2nd tab in the Ribbon?

Easy
A Insert
B Home
C References
D Page Layout
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Insert is the 2nd tab in the Ribbon.

Q287.Which of the following can be added using the Insert tab?

Easy
A Picture
B Table
C Clip Art
D All of the above
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

All of the above is the correct factual response to “Which of the following can be added using the Insert tab”.

Q288.Which function displays row data into column or column data into a row?

Easy
A Index
B Hyperlink
C Transpose
D Rows
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Transpose is the correct factual response to “Which function displays row data into column or column data into a row”.

Q289.Microsoft Office Inter Connect is?

Easy
A Business-relationship database
B An application that supports editing scanned documents
C A scanning and OCR application
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Microsoft Office Inter Connect is Business-relationship database.

Q290.The default style for new data keyed in a new workbook is_____?

Easy
A Normal
B Comma
C Currency
D Percent
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

The default style for new data keyed in a new workbook isNormal.

Q291.How we can view a cell comment?

Easy
A Click the display comment command on the window menu
B Position the mouse pointer over the cell
C Click the comment command on the view menu
D Click the edit comment commands on the Insert menu
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

Click the edit comment commands on the Insert menu is the correct factual response to “How we can view a cell comment”.

Q292.Which of the following is not an element of a computer spreadsheet interface?

Easy
A Workbook
B Pencil work
C Active cell
D Menu bar
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Pencil work is not an element of a computer spreadsheet interface.

Q293.In a computer spreadsheet rows are labeled____ ?

Easy
A by symbols
B by letters
C by numbers
D by cell references
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

In a computer spreadsheet rows are labeledby numbers.

Q294.Basic unit of a computer worksheet in which you enter text and numbers is known as?

Easy
A Cell
B Workbook
C Column
D Row
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Basic unit of a computer worksheet in which you enter text and numbers is known as Cell.

Q295.Computer spreadsheet cell that is highlight with a heavy border is a _____?

Easy
A Cell
B Active cell
C Cell containing a formula
D Locked cell
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Computer spreadsheet cell that is highlight with a heavy border is a Active cell.

Q296.Which of these is a type of sound file?

Easy
A LOG files
B DAT files
C WAV Files
D DRV Files
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

WAV Files is the correct factual response to “Which of these is a type of sound file”.

Q297.Which of these terms do we use when an im in a clip art changes the direction that originally facing?

Easy
A Rotate
B Group
C Flip
D B and C
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

B and C is the correct factual response to “Which of these terms do we use when an im in a clip art changes the direction that originally facing”.

Q298.We can find any and every command on the?

Easy
A Standard toolbar
B Menu bar
C Formatting toolbar
D Drawing toolbar
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Menu bar is the correct factual response to “We can find any and every command on the”.

Q299.Which is used in security systems and crimin investigations?

Easy
A Robots
B Fingerprint reader
C Sound Card
D Barcode Reader
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Fingerprint reader is the correct factual response to “Which is used in security systems and crimin investigations”.

Q300.Which is also known as a mechanical agent?

Easy
A Barcode Reader
B Computer
C Processor
D Robots
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

Robots is the correct factual response to “Which is also known as a mechanical agent”.