FILTER BY SUBTOPIC

Showing 281–300 of 752

Q281.When Bangladesh recognize Pakistan ?

Easy
A 1972
B 1973
C 1974
D 1975
General PPSC 2025

Correct Answer: C

Q282.Which is called sports city of Pakistan ?

Easy
A Lahore
B Karachi
C Sialkot
D None of these
General PPSC 2025

Correct Answer: C

Q283.Which sector of Pakistan payed most taxes?

Easy
A Salaried Class
B Non Salaried Class
C Upper Class
D None of these
General PPSC 2025

Correct Answer: A

Q284.Pakistan's highest military award is?

Easy
A Sitara e imtiaz
B Nishan e Pakistan
C Nishan e Haider
D None of these
General PPSC 2025

Correct Answer: C

Q285.Which one of the following is the Landlocked country?

Easy
A Pakistan
B Nepal
C Bangaldesh
D None of these
General PPSC 2025

Correct Answer: B

Q286.Ran Of Kutch lies in?

Easy
A Bhutan
B Nepal
C Sir Creek
D None of these
General PPSC 2025

Correct Answer: C

Q287.What is the location of Pakistan in longitude?

Easy
A 61' E to 78' E
B 65'E to 71 ' E
C 66' E to 71 ' E
D None of these
General PPSC 2025

Correct Answer: A

Q288.According to Pakistan and KSA prisoner agreement how many Pakistani prisoners will be returned?

Easy
A 2100
B 2107
C 2110
D 2120
General PPSC 2025

Correct Answer: B

Q289.Who is attorney general of Pakistan?

Easy
A Mansoor Usman Awan
B Anwar ul Haq
C Mubashar Khan
D None of these
General PPSC 2025

Correct Answer: A

Q290.What is the name of Pakistan and Bahrain Military exercise?

Easy
A Al Badar
B Al Uhad
C Al Amal
D None of these
General PPSC 2025

Correct Answer: A

Q291.When sixth census held in Pakistan?

Easy
A 2010
B 2016
C 2017
D 2018
General PPSC 2025

Correct Answer: C

Q292.In 1942, Pakistan didn't take part in?

Easy
A Sawadeshi Movement
B Non- Cooperation Movement
C Civil Disobedience
D None of these
General PPSC 2025

Correct Answer: D

Q293.First census of Pakistan was held in ?

Easy
A 1950
B 1951
C 1952
D 1953
General PPSC 2025

Correct Answer: B

Q294.Which party has most seats in the senate of Pakistan?

Easy
A ML_N
B PTI
C PPP
D MQM
General PPSC 2025

Correct Answer: C

Q295.According to UNDP, what is Pakistan's rank among climate -affected countries?

Easy
A 7th
B 8th
C 9th
D 10th
General PPSC 2025

Correct Answer: B

Q296.In which year Sir John Marshall discover the Indus Valley Civilization?

Easy
A 1921
B 1922
C 1923
D 1924
General PPSC 2025

Correct Answer: B

Q297.Which was the first state to accede to Pakistan?

Easy
A Qalat
B Chitral
C Bahawalpur
D None of these
General PPSC 2025

Correct Answer: C

Q298.Which Athlete throw Javelin in 2025 from Pakistan?

Easy
A Sohail Abbas
B Arshad Nadeem
C Waqar Younas
D None of these
General PPSC 2025

Correct Answer: B

Q299.Current permanent representative of Pakistan to UNO?

Easy
A Asim Muneer
B Asim Iftikhar Ahmad
C Iftikhar Muhammad Ch.
D None of these
General PPSC 2025

Correct Answer: B

Q300.Roshan Samaji Khidmat launched by Pakistan Government?

Easy
A For Pakistanis
B For overseas Pakistanis
C Both
D None of these
General PPSC 2025

Correct Answer: B