FILTER BY SUBTOPIC

Showing 301–320 of 1372

Q301.The smallest meaningful unit of data in a database is called

Easy
A Record
B Character
C Byte
D Field
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

The smallest meaningful unit of data in a database is called Field.

Q302.Which menu option can be used to split windows into two?

Easy
A View > Window > Split
B Window > Split
C Review > Window
D View > Split
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

View > Split is the correct factual response to “Which menu option can be used to split windows into two”.

Q303.BCD code has how many bits?

Easy
A 3
B 2
C 4
D 5
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

4 is the correct factual response to “BCD code has how many bits”.

Q304.Which devices are used to back up data?

Easy
A Hard disk
B Floppy disk
C CD
D All of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

All of these is used to back up data.

Q305.Deleted items in files directly go to the?

Easy
A Recycle bin
B Desktop
C Taskbar
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Recycle bin is the correct factual response to “Deleted items in files directly go to the”.

Q306.Which one of the following is not a system software?

Easy
A Driver
B Utility Software
C Entertainment
D Operating system
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Entertainment is the correct factual response to “Which one of the following is not a system software”.

Q307.Which is not an application software?

Easy
A Photoshop
B Page maker
C Windows NT
D WinWord XP
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Windows NT is the correct factual response to “Which is not an application software”.

Q308.The default alignment for paragraph is?

Easy
A Right
B Left
C Center
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

The default alignment for paragraph is Center.

Q309.How many bits are in one byte

Easy
A 8
B 4
C 16
D 32
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

The correct number of bits are in one byte is 32.

Q310.MODEM stands for

Easy
A Modulation and Demodulation
B Modulator and Demodulator
C Modulator and Electronic Demodulator
D Modulator Demodulator or Digital Electron
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

MODEM stands for Modulator and Demodulator.

Q311.Microsoft Windows was developed by

Easy
A Apple
B Dell
C Amazon
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is the correct factual response to “Microsoft Windows was developed by”.

Q312.Computer is better performance than mechanical calculator due to?

Easy
A Accuracy
B Speed
C Versatility
D Storage
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Speed is the correct factual response to “Computer is better performance than mechanical calculator due to”.

Q313.PM Imran Khan launched ______ mobile app on Jan 6, 2020 to control drug abuse ?

Easy
A Safe Citizen app
B Dangers of drug app
C Zindagi app
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

PM Imran Khan launched Zindagi app mobile app on Jan 6, 2020 to control drug abuse.

Q314.In power point, the can be found on the header and footer button insert tab in what group

Easy
A Object
B Illustrations
C Tables
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is the correct factual response to “In power point, the can be found on the header and footer button insert tab in what group”.

Q315.Who is the founder of Microsoft Corporation

Easy
A Bill Gates
B Steve Jobs
C Warren Buffett
D Elon Musk
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Steve Jobs is the correct factual response to “Who is the founder of Microsoft Corporation”.

Q316.A floppy disk contains?

Easy
A sectors
B circular tracks
C Both circular tracks and sectors
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Both circular tracks and sectors is the correct factual response to “A floppy disk contains”.

Q317.______is used to print the document and store software in the computer?

Easy
A Installation
B Default
C Processing
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

None of theseis used to print the document and store software in the computer.

Q318.The price of printer is Rs 150000 and is depreciated 4% annually. What is the price of printer after 3 years?

Easy
A 132710
B 131699
C 133766
D 135076
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

132710 is the correct factual response to “The price of printer is Rs 150000 and is depreciated 4% annually. What is the price of printer after 3 years”.

Q319.Which file stored in computer that perform functions quickly while browsing?

Easy
A Cache
B Exe
C Cookies
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Cache is the correct factual response to “Which file stored in computer that perform functions quickly while browsing”.

Q320.MS office is a software?

Easy
A Deep curve
B Horizontal market
C Freeware
D All of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Horizontal market is the correct factual response to “MS office is a software”.