FILTER BY SUBTOPIC

Showing 301–320 of 3711

Q301.Which of the following is a data base management system?

Easy
A Window
B Oracle
C Dos
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q302.Among whom was the Meesaq-e-Madina concluded?

Easy
A Muslims and Christians
B Muslims and Jews
C Muslims, jews and Other Non-Muslims
D Muslims and non-Arabs
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q303.The founder of 'Zimidar' (Newspaper) was:

Easy
A Chauhdary Rehmat Ali
B Maulana Muhammad Ali Johar
C Maulana Abu Kalam Azad
D Maulana Zafar Ali Khan
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q304.Under the Era of which personality, The Price Control System instituted?

Easy
A Alauddin Khilji
B Akbar the Great
C Sher Shah Suri
D Ghiyath al-Din Tughluq
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q305.Buenos Aires is city of:

Easy
A Argentina
B Brazil
C Chile
D USA
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q306.Chichen Itza is situated in:

Easy
A USA
B Canada
C Mexico
D UK
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q307.Turkey, Syria, Lebanon, and Israel share:

Easy
A Arabian Sea
B Caspian Sea
C Red Sea
D Mediterranean Sea
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q308.The territorial claim over the island of Abu Musa is disputed between:

Easy
A Iraq and Iran
B Iran and UAE
C Iran and Oman
D Kuwait and Iraq
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q309.'Nazare' is a beach of:

Easy
A Portugal
B Egypt
C Morocco
D Libya
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q310.Which one is the capital city of Italy?

Easy
A Milan
B Venice
C Turin
D Rome
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q311.How many independent states are there in Africa?

Easy
A 50
B 60
C 54
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q312.What is defined by handout master?

Easy
A Layout of Handout
B Layout of slide
C Layout of Design
D Layout of template
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q313.During high temperatures in summers it is recommended to drink plenty of water to avoid :

Easy
A Dysentery
B Food Poisoning
C Dehydration
D Hepatitis
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q314.The process by which a substance absorbs moisture upon exposure to the atmosphere is called:

Easy
A Deliquescence
B Efflorescence
C Dehydrogenation
D Desalination
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q315.Six-tenths is the same as:

Easy
A 60
B 0.6
C 6.0
D 0.06
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q316.Which is the odd number in the following numbers? 8, 27, 64, 100, 125, 216, 343.

Easy
A 27
B 100
C 125
D 343
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q317.423 is divisible by.

Easy
A 21
B 47
C 17
D 43
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q318.For ordered pair (2,4):

Easy
A 2 is abscissa and 4 is ordinate
B 2 is ordinate and 4 is abscissa
C 2 and 4 both are abscissa
D 2 and 4 both are ordinate
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q319.The commandment of "Qadhaf punishment" was given in.

Easy
A 2 AH
B 4 AH
C 3 AH
D 5 AH
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q320.What is the old name of Makkah

Easy
A Waadi Yasrab
B Bakkah
C None of these
D
Other PPSC 2020

Correct Answer: B