FILTER BY SUBTOPIC

Showing 301–320 of 748

Q301.If x+y=6 and 4x-y=4 then find the value of x:

Medium
A 1
B 2
C 3
D None of These
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q302.World bank issued that World growth rate for 2025-26 will be:

Medium
A 2.7
B 2.1
C 1.6
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q303.In which tenure Ghulam ishaq khan remained as chairman senate:

Medium
A 1995-1998
B 1980-1985
C 1985-1988
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q304.If |n-2|=10 what is the sum of two possible values of n:

Medium
A 1
B 4
C 6
D None of These
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q305.Least value of 39/26 is:

Medium
A 3/5
B 2/3
C 3/2
D None of These
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q306.The capacity of a cuboidal tank is 50000 litres of water. Find the breadth of the tank,if its length and depth are respectively 2.5 m and 10 m:

Medium
A 4m
B 1m
C 7m
D None of These
Other PPSC 2025

Correct Answer: D

Q307.America put how many % tariff on China:

Medium
A 125%
B 145%
C 105%
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q308.Pakistan get how much % share for industry during independence:

Medium
A 18%
B 8%
C 28%
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q309.Oath date of Donald Trump:

Medium
A 2 Jun 2025
B 20 Jan 2025
C 2 March 2025
D None of These
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q310.When president signed to merge fata in Kpk:

Medium
A 31 May 2018
B 31 march2018
C 31 May 2020
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q311.Which of the following is not a valid version of MS-Office?

Medium
A 2016 MS-Office
B 2000 MS-Office
C Office Vista
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q312.Sum of three consecutive integers is 33, find the smallest integer.

Medium
A 10
B 15
C 18
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q313.How much part of Siachin glacier under the control of Pakistan?

Medium
A 33%
B 46%
C 70%
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q314.What is the maximum attachment size in Gmail?

Medium
A 25 MB
B 100 MB
C 2O0 MB
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q315.I f 54 is subtracted from 3 times a certain number the result is 36. Find the number?

Medium
A 30
B 20
C 10
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q316.(x-y)^2 = 44 xy=22 then x^2 + y^2= ?

Medium
A 77
B 88
C 99
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q317.22:55 train start reached station at 6:05 time, total time?

Medium
A 7 hrs 10 min
B 8 hrs 14 min
C 10 hrs 5 min
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q318.X^2 + X -20/ X^2 - 4 simplify.

Medium
A X+5/X+4
B X+5/ X-4
C x-5/ X-4
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q319.When British Government ended their control?

Medium
A 23 March 1947
B 22 June 1947
C 15 Aug 1947
D None of These
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q320.A pillar 14 cm in diameter is 5 m high. How much material was used to construct it?

Medium
A 77 *10^3 cm3
B 77 *10^5 cm3
C 77 *10^7 cm3
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A