FILTER BY SUBTOPIC

Showing 321–340 of 1372

Q321.You can check the conditions against when applying conditional formatting?

Easy
A Cell value
B Formula
C A and B
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

A and B is the correct factual response to “'You can check the conditions against when applying conditional formatting”.

Q322.PM Imran khan launchedmobile app on Jan 6, 2020 to control drug abuse?

Easy
A Zindagi app
B Safe Citizen app
C Dangers of drug app
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Zindagi app is the correct factual response to “PM Imran khan launchedmobile app on Jan 6, 2020 to control drug abuse”.

Q323.Which can be used for quick access to commonly used commands and tools?

Easy
A Title bar
B Tool bar
C Task bar
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Tool bar is the correct factual response to “Which can be used for quick access to commonly used commands and tools”.

Q324.A collection of interrelated files in computer is a?

Easy
A File manager
B Field
C Database
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Database is the correct factual response to “A collection of interrelated files in computer is a”.

Q325.The first computer mouse was built by :

Easy
A William English
B Douglas Engelbart
C Oaniel coogher
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Douglas Engelbart is the correct factual response to “The first computer mouse was built by :”.

Q326.Which key is used to insert a text in a cell

Easy
A Enter
B Tab
C Space
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Space is used to insert a text in a cell.

Q327.What is the name of the operating system that reads and reacts in terms of actual time:

Easy
A Quick response system
B Real Time System
C Time sharing system
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

The name of the operating system that reads and reacts in terms of actual time: is Real Time System.

Q328.Which file stored in computer that perform functions quickly while browsing

Easy
A Cache
B Exe
C Cookies
D None of these
Other PMS 2022

Correct Answer: A

Cache is the correct factual response to “Which file stored in computer that perform functions quickly while browsing”.

Q329.To direct delete all without putting it in recycle bin we use which option.

Easy
A Delete
B Format
C Remove
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Delete is the correct factual response to “To direct delete all without putting it in recycle bin we use which option.”.

Q330._________are callad the powerhouses of the cell?

Easy
A Lungs
B Liver
C Mitochondria
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Mitochondriaare callad the powerhouses of the cell.

Q331.Which of the following tool bar used to access menu bar and tool bar quickly

Easy
A Access Toolbar
B Standard Toolbar
C Formatting toolbar
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Access Toolbar is the correct factual response to “Which of the following tool bar used to access menu bar and tool bar quickly”.

Q332.Cursor is a :

Easy
A Pointing device
B Pixel
C Thin Blinking Line
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Pointing device is the correct factual response to “Cursor is a :”.

Q333.Pakistani pop singer Ahmed Jahnzaib born in which year :

Easy
A 1972
B 1978
C 1980
D 1988
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

1978 is the correct factual response to “Pakistani pop singer Ahmed Jahnzaib born in which year :”.

Q334.You can check the conditions against when applying conditional formatting

Easy
A Formula
B Cell value
C Cell tab
D Both A and B
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

Both A and B is the correct factual response to “'You can check the conditions against when applying conditional formatting”.

Q335.PM Imran khan launched mobile app on Jan 6, 2020 to control drug abuse

Easy
A Safe Citizen app
B Zindagi app
C Dangers of drug app
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is the correct factual response to “PM Imran khan launched mobile app on Jan 6, 2020 to control drug abuse”.

Q336.A collection of interrelated file in computer is a

Easy
A File manager
B Field
C Database
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Database is the correct factual response to “A collection of interrelated file in computer is a”.

Q337.______ is used to accelerate beam of charged particles .

Easy
A Transistor
B Amplifier
C Cyclotrone
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Cyclotrone is used to accelerate beam of charged particles..

Q338.Which one is the most suitable reason to use Macro in MS Office?

Easy
A To Record Sound
B To Record Mouse Move
C To automate repetitive tasks
D To Record Keystroke
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

To automate repetitive tasks is the most suitable reason to use Macro in MS Office.

Q339.If you open the file after that you start the work that you last ends.

Easy
A Bookmark
B Cross reference
C Reference
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Bookmark is the correct factual response to “If you open the file after that you start the work that you last ends.”.

Q340.Specific information added on the top of the page is called.

Easy
A Header
B Footer
C Margin
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Header is the correct factual response to “Specific information added on the top of the page is called.”.