Showing 321–340 of 933

Q321.The electromagnetic wave was discovered by Heinrich Rudolf Hertz. He was _______?

Easy
A French
B English
C German
D Polish
Fill in the Blanks PPSC 2020

Correct Answer: C

Q322.Complete the number series: 4, 9, 13, 22, 35______?

Easy
A 57
B 63
C 70
D 75
Fill in the Blanks PPSC 2020

Correct Answer: A

Q323.Pakitan joined SCO as a full member on_____?

Easy
A 09 June 2015
B 09June2016
C 09June 2017
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2020

Correct Answer: C

Q324.Supreme Court Building in Islamabad was designed by Kenzo -Tange. He was _______?

Easy
A Turkish
B Japanese
C Chinese
D Greek
Fill in the Blanks PPSC 2020

Correct Answer: B

Q325.Sikhism is a religion of ______.

Easy
A One Guru
B Three Gurus
C Five Gurus
D Ten Gurus
Fill in the Blanks PPSC 2020

Correct Answer: D

Q326.American War of Independence was won by _____colonies against Britain.

Easy
A 10
B 11
C 12
D 13
Fill in the Blanks PPSC 2020

Correct Answer: D

Q327.Homo Erectus was early human beings founded in________?

Easy
A Java
B Serbla
C Africa
D None of these
Fill in the Blanks PPSC 2020

Correct Answer: A

Q328.Ahmad Ben Bella was as Algerian ______?

Easy
A Freedom Fighter
B President
C Prime Minister
D Both A& B
Fill in the Blanks PPSC 2020

Correct Answer: D

Q329.Ronaldo is a Brazilian retired professional player of_______.

Easy
A Hockey
B Baseball
C Football
D Tennis
Fill in the Blanks PPSC 2020

Correct Answer: C

Q330.Fill in the blank: \"Aslam is senior _______me.

Easy
A on
B to
C of
D for
Fill in the Blanks PPSC 2020

Correct Answer: B

Q331.1, 9, 25, 49,.______121.

Easy
A 100
B 81
C 91
D 94
Fill in the Blanks PPSC 2020

Correct Answer: B

Q332.The distance between the earth and the sun is smallest in the month of____________.

Easy
A January
B March
C June
D September
Fill in the Blanks PPSC 2020

Correct Answer: A

Q333.Malaria is a disease caused by a parasite which effects the ____________?

Easy
A Lungs
B Spleen
C Kidneys
D Heart
Fill in the Blanks PPSC 2020

Correct Answer: B

Q334.Qwali was Introduced in the 13th century by__________?

Easy
A Fateh Ali Khan
B Amir Khusru
C Qutubudin
D Ghareeb Nawaz
Fill in the Blanks PPSC 2020

Correct Answer: B

Q335.Fill in the blank: "Lay_________something for the rainy day".

Easy
A By
B Down
C of
D before
Fill in the Blanks PPSC 2020

Correct Answer: A

Q336.Complete the sentence: Jeans__________not permitted in this college.

Easy
A Were
B Was
C Had
D Will
Fill in the Blanks PPSC 2020

Correct Answer: A

Q337.Fill in the blank with suitable word: Atiqa was so shy; she felt__________when went on stage.

Easy
A Worried
B Anxious
C Agitated
D Nervous
Fill in the Blanks PPSC 2020

Correct Answer: D

Q338.The Kaffarah for breaking fast (Rozzah) is to keep_________fast for continuous days:

Easy
A 60
B 70
C 50
D 40
Fill in the Blanks PPSC 2020

Correct Answer: A

Q339.Separate electorates for the Muslims were implemented from____________.

Easy
A 1909
B 1919
C 1935
D 1940
Fill in the Blanks PPSC 2020

Correct Answer: A

Q340."Mesopotamia" means between the two__________.

Easy
A Lakes
B Oceans
C Rivers
D Civilizations
Fill in the Blanks PPSC 2020

Correct Answer: C