FILTER BY SUBTOPIC

Showing 321–340 of 3711

Q321.In March 1920, Gandhi started:

Easy
A Non Cooperation Movement
B General Processions
C Strikes
D Revolt
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q322.The Urdu-Hindi Controversy, an important forerunner to the partition of British India, started in:

Easy
A 1857
B 1867
C 1877
D 1885
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q323.Where is 'Great Buddha of Kamakura' situated?

Easy
A China
B Thailand
C Japan
D South Korea
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q324.Where is 'white haven' beach located:

Easy
A Algeria
B Germany
C Russia
D Australia
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q325.Horseshoe bay is situated in which country?

Easy
A Mexico
B Japan
C Canada
D Austraila
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q326.Boundary line between North and South Korea is called?

Easy
A 17th Parallel Line
B 38th Parallel Line
C 39th Parallel Line
D LOC
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q327.Total number of glaciers in the world are:

Easy
A 10,000
B 198,000
C 298,000
D 498,000
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q328.Tasmania is the major island of which country?

Easy
A Germany
B Finland
C Australia
D South Africa
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q329.Wentworth Woodhouse is situated in?

Easy
A Spain
B USA
C U.K
D Russia
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q330.Which country has the most languages in the world?

Easy
A Indonesia
B Papua New Guinea
C Nigeria
D Cambdia
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q331.What term describes a background that appears as a grainy, non-smooth surface?

Easy
A Pattern
B Gradient
C Texture
D Velvet
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q332.The structure or format of data is called:

Easy
A Syntax
B Semantics
C Struct
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q333.An instrument that measures air pressure is called?

Easy
A Lactometer
B Barometer
C Thermometer
D Hydrometer
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q334.Biome is community of:

Easy
A Animals
B Planets
C Both A & B
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q335.Complete the sentence in reported speech: 'Meet me at the cinema.' he said.

Easy
A He asked me to meet him at the cinema .
B He asked me to meet me at the at the cinema.
C He asked me to meet him at the cinema
D He asked me to meet you at the cinema
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q336.Which of the following pair is incorrect:

Easy
A Monkey:polylities
B Owl:chirp
C Horse:Neigh
D Sparrow:trumpel
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q337.Choose the correct indirect speech of: She says, 'I am a little bit nervous.'

Easy
A She says that she is a little bit nervous
B She tells that she is a little bit nervous
C she tells that I am a little bit nervous
D She told that she is a little bit nervous
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q338.A man is 24 years older than his son. In two years, his age will be twice the age of his son. What is the present age of his son?

Easy
A 20
B 22
C 24
D 26
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q339.How many countries are presently members of Non-Aligned Movement?

Easy
A 100
B 120
C 140
D 191
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q340.Which country banned telecommunication from China's Huawei on its 5G network?

Easy
A India
B Japan
C UK
D France
Other PPSC 2020

Correct Answer: C