Showing 321–340 of 342

Q321.The OIC was founded in?

Easy
A 1965
B 1967
C 1969
D 1971
OIC PMS 2021

Correct Answer: C

The OIC (Organisation of Islamic Cooperation) was founded in 1969.

Q322.The World Bank was created in?

Easy
A 1941
B 1942
C 1943
D 1944
World Bank PMS 2021

Correct Answer: D

The World Bank was created in 1944.

Q323.How many members are there in SAARC?

Easy
A 6
B 8
C 9
D 10
SAARC PMS 2021

Correct Answer: B

SAARC has 8 member countries.

Q324.The latest member of SAARC is?

Easy
A Nepal
B Maldives
C Afghanistan
D Bhutan
SAARC PMS 2021

Correct Answer: C

Afghanistan is the newest (latest) member of SAARC, joining in 2007.

Q325.In which year was NATO founded?

Easy
A 1945
B 1947
C 1949
D None of these
NATO PPSC 2021

Correct Answer: C

NATO (North Atlantic Treaty Organization) was founded in 1949.

Q326.The main purpose for UN framework convention on climate change is:

Easy
A to reduce air pollution
B to reduce emission of CO2
C Global Change
D None of these
United Nations PPSC 2021

Correct Answer: B

The UNFCCC's main purpose is to reduce the emission of CO2 (greenhouse gases).

Q327.Who discover the wonders of the World?

Easy
A Aristotle
B Antipater
C Plato
D None of these
United Nations PPSC 2021

Correct Answer: B

Antipater of Sidon is credited with compiling the list of the Seven Wonders of the World.

Q328.The function of WTO is___________

Easy
A To maintain that no discrimination between the trade matters among member countries
B Trade related matters
C National Security
D All of these
United Nations PPSC 2021

Correct Answer: B

The WTO's core function is handling trade-related matters between member countries.

Q329.FAO stands for _________-.

Easy
A Free Trade Organization
B Financial and Agriculture Organization
C Food and Agriculture Organization
D None of these
United Nations PPSC 2021

Correct Answer: D

FAO stands for Food and Agriculture Organization.

Q330.SAARC consist of:

Easy
A Middle East
B South Asia
C Central Asia
D None of these
United Nations PPSC 2021

Correct Answer: B

SAARC consists of South Asian countries.

Q331.In which City COP 26 is scheduled to

Easy
A Scotland
B Rwanda
C Italy
D None of these
United Nations PPSC 2021

Correct Answer: A

COP 26 was scheduled to be held in Glasgow, Scotland.

Q332.The most populous City of the world is

Easy
A Tokyo
B Moscow
C Beijing
D None of these
United Nations PPSC 2021

Correct Answer: A

Tokyo is considered the most populous city in the world (metropolitan area).

Q333.The 14th UN Congress on Crime Prevention and Criminal Justice was held in:

Easy
A Osaka,Japan
B Kyoto,Japan
C Rabat,Morocco
D None of these
United Nations PPSC 2021

Correct Answer: B

The 14th UN Crime Congress was held in Kyoto, Japan.

Q334.How many members of Association of Southeast Asian Nations (ASEAN)?

Easy
A 10
B 15
C 20
D None of these
United Nations PPSC 2021

Correct Answer: A

ASEAN has 10 member countries.

Q335.The Conditional shelf was one of the -------- treaties that agreed on the first convention of UN On Law of Sea"

Easy
A Two
B Three
C Four
D None of these
United Nations PPSC 2021

Correct Answer: B

The Continental Shelf was one of the four treaties agreed upon at the first UN Convention on the Law of the Sea.

Q336.Radioactivity was discovered by -----------

Easy
A Rutherford
B Becquerel
C Thomson
D None of these
United Nations PPSC 2021

Correct Answer: B

Radioactivity was discovered by Henri Becquerel.

Q337.FAO stands for ------------

Easy
A Free Trade Organization
B Financial and Agriculture Organization
C Food and Agriculture Organization
D None of these
United Nations PPSC 2021

Correct Answer: C

FAO stands for Food and Agriculture Organization.

Q338.29th winter Universiade youth games held in which city:

Easy
A Moscow
B Krasnoyarsk
C Gaze
D None of these
United Nations PPSC 2021

Correct Answer: B

The 29th Winter Universiade was held in Krasnoyarsk.

Q339.The total member of OIC is:

Easy
A 55
B 57
C 65
D None of these
United Nations PPSC 2021

Correct Answer: B

The OIC has 57 member states.

Q340.Second OIC meeting was held in:

Easy
A 1970
B 1974
C 1980
D None of these
United Nations PPSC 2021

Correct Answer: B

The Second OIC Summit was held in 1974.