FILTER BY SUBTOPIC

Showing 321–340 of 748

Q321.X²-3x-10=0, if one factor is 5, other factor?

Medium
A -1
B -2
C 2
D 1
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q322.Sum of mn+3 and -2mn+3 is equal to:

Medium
A -mn+4
B mn+4
C mn-4
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q323.Who country gave $144 million to Afghanistan in 2021?

Medium
A USA
B Japan
C Russia
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q324.Pak-China diplomatic relation started in which year?

Medium
A 21 May 1950
B 21 May 1951
C 21 May 1955
D None of These
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q325.S-400 missile shield system was given to India by which country?

Medium
A USA
B Russia
C Japan
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q326.A ball is thrown upward, what is the value of velocity at the highest point:

Medium
A 0
B Max
C Min
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q327.51+5-3+7-5.1=

Medium
A 44.8
B 50.7
C 54.9
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q328.If A and B can do a work in 12 days and A, B and C can do a work in 8 days then in how many days C can complete the work:

Medium
A 12
B 24
C 36
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q329.Find the volume of sphere when radius is 3cm:

Medium
A 16 π cm3
B 26 π cm3
C 36 π cm3
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q330.Find the volume of cylinder having height 10cm and radius if 4cm:

Medium
A 502.4 cm3
B 102.4 cm3
C 1102.4 cm3
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q331.Pakistan performed 5 nuclear bomb test on which date:

Medium
A 27 May 1998
B 28 March 1998
C 28 May 1998
D None of These
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q332.During the partition it was proposed that portion of Pakistan in military assets:

Medium
A 33%
B 36%
C 44%
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q333.if the price of a product after 20% discount is 596, what is the original price:

Medium
A 700
B 780
C 745
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q334.2x-5y=a & bx+10y=-8 : Find the value of a : ?

Medium
A 2
B 3
C 4
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: C

Q335.Al-Kassah 3 Military exercise was between :

Medium
A Pak and KSA
B Pak and Russia
C Pak and China
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q336.Length of Gawadar to Kashgar Motorway ;

Medium
A 3000km
B 4000km
C 3500km
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q337.First OIC Conference was held in :

Medium
A 1969 Moroco
B 1969 Tehran
C 1969 Jeddah
D None of these
Other PPSC 2025

Correct Answer: A

Q338.Length of Pakistan China border:

Medium
A 499km
B 599km
C 699km
D None of these
Other PMS 2025

Correct Answer: B

Q339.Qazi faiz esa tenure as Balochistan chief justice;

Medium
A 2009-2014
B 2010-2015
C 2014-2019
D None of these
Other PMS 2025

Correct Answer: A

Q340.Global Trade through Panama canal:

Medium
A 2%
B 8%
C 5%
D None of these
Other PMS 2025

Correct Answer: C