Showing 321–340 of 364

Q321.How many Muslim League members were included in interim government?

Easy
A 5
B 4
C 6
D None of these
Independence of Pakistan PPSC 2022

Correct Answer: A

The correct number of Muslim League members were included in interim government is 05.

Q322.Muslim League was founded on______by Nawab Salim Ullah Khan in Dhaka

Easy
A Dec. 25, 1906
B Dec. 30, 1907
C Dec. 30, 1906
D None of these
Independence of Pakistan PPSC 2022

Correct Answer: C

Muslim League was founded onDec. 30, 1906by Nawab Salim Ullah Khan in Dhaka.

Q323.Cabinet Mission Plan was announced in the year?

Easy
A 16834
B 16469
C 17199
D None of these
Independence of Pakistan PPSC 2022

Correct Answer: A

February 1946 is the correct factual response to “Cabinet Mission Plan was announced in the year”.

Q324.UNICEF was established in which of the following years ?

Easy
A 1945
B 1946
C 1947
D None of these
Independence of Pakistan PPSC 2022

Correct Answer: B

1946 is the correct factual response to “UNICEF was established in which of the following years”.

Q325.Why All India Muslim League celebrate Day of Deliverance :

Easy
A To Show Musilm anger
B To disregared British rule
C To Show Strength
D not celebrated
Independence of Pakistan PPSC 2022

Correct Answer: B

To disregared British rule is the correct factual response to “Why All India Muslim League celebrate Day of Deliverance :”.

Q326.When Baluchistan got the status of province

Easy
A 1947
B 1970
C 1973
D None of these
Independence of Pakistan PMS 2022

Correct Answer: B

1970 is the correct factual response to “When Baluchistan got the status of province”.

Q327.Nehru report was published in

Easy
A 1927
B 1928
C 1929
D None of these
Independence of Pakistan PMS 2022

Correct Answer: B

1928 is the correct factual response to “Nehru report was published in”.

Q328.When Muslim league observed Day of Deliverance

Easy
A 9/19/1938 12:00:00 AM
B 12/22/1939 12:00:00 AM
C 12/19/1938 12:00:00 AM
D None of these
Independence of Pakistan PMS 2022

Correct Answer: B

22 December 1939 is the correct factual response to “When Muslim league observed Day of Deliverance”.

Q329.When did Pakistan became a Republic:

Easy
A 1947
B 1956
C 1962
D 1973
Independence of Pakistan PPSC 2022

Correct Answer: B

1956 is the correct factual response to “When did Pakistan became a Republic:”.

Q330.Wavell Plan Presented in which conference?

Easy
A Simla Conference
B Cripps Mission
C Simon Commission
D None of these
Independence of Pakistan PPSC 2022

Correct Answer: A

Simla Conference is the correct factual response to “Wavell Plan Presented in which conference”.

Q331.Who was the Head of Cabinet mission ?

Easy
A Lord Wavell
B Lord Alexander
C Lord pathic Lawrence
D None of these
Independence of Pakistan PPSC 2022

Correct Answer: C

Lord pathic Lawrence is the correct factual response to “Who was the Head of Cabinet mission”.

Q332.Partition of Bengal in 1905 Announced by ?

Easy
A Lord Minto
B Lord Harding
C Lord Curzon
D None of these
Independence of Pakistan PPSC 2022

Correct Answer: C

Lord Curzon is the correct factual response to “Partition of Bengal in 1905 Announced by”.

Q333.Who was the viceroy of India at the time of partition of Bengal ?

Easy
A Lord curzon
B Lord Wavell
C Lord Minto
D None of these
Independence of Pakistan PPSC 2022

Correct Answer: A

Lord curzon is the correct factual response to “Who was the viceroy of India at the time of partition of Bengal”.

Q334.1909 act is also known as :

Easy
A Minto-Morley reforms
B Montagu -Chelmsford reforms
C Govt.India act
D None of these
Independence of Pakistan PPSC 2022

Correct Answer: A

Minto-Morley reforms is the correct factual response to “1909 act is also known as :”.

Q335.Which type of Assembly was of 1947 of Pakistan :

Easy
A Constituent
B Legislative
C Both A and B
D None of these
Independence of Pakistan PPSC 2022

Correct Answer: C

Both A and B is the correct factual response to “Which type of Assembly was of 1947 of Pakistan :”.

Q336.Lahore resolution called Pakistan resolution by

Easy
A Muslim press
B Hindu Press
C English press
D None of these
Independence of Pakistan PPSC 2022

Correct Answer: B

Hindu Press is the correct factual response to “Lahore resolution called Pakistan resolution by”.

Q337.When state of Kalat acceded to Pakistan :

Easy
A 1947
B 1948
C 1949
D None of these
Independence of Pakistan PPSC 2022

Correct Answer: B

1948 is the correct factual response to “When state of Kalat acceded to Pakistan :”.

Q338.How many Muslim league members include in interim government .

Easy
A 4
B 5
C 6
D None of these
Independence of Pakistan PPSC 2022

Correct Answer: B

The correct number of Muslim league members include in interim government. is 05.

Q339.When Makran acceded to Pakistan .

Easy
A 8/15/1947 12:00:00 AM
B 3/17/1948 12:00:00 AM
C 12/22/1955 12:00:00 AM
D None of these
Independence of Pakistan PPSC 2022

Correct Answer: B

17 March 1948 is the correct factual response to “When Makran acceded to Pakistan.”.

Q340.When Pakistan join SEATO :

Easy
A 1947
B 1954
C 1973
D None of these
Independence of Pakistan PPSC 2022

Correct Answer: B

1954 is the correct factual response to “When Pakistan join SEATO :”.