FILTER BY SUBTOPIC

Showing 361–380 of 631

Q361.Who is the Current Ambassador of Pakistan to UAE?

Easy
A A. Afzal Mahmood
B B. Ghulam Dastgir
C C. Moazzam Ahmad Khan
D D. None of these
Other PPSC 2021

Correct Answer: A

Ambassador Afzal Mahmood assumed charge as Pakistan's envoy to the United Arab Emirates in early 2021.

Q362.Who launched Kashmir Premier League (KPL) in Islamabad?

Easy
A A. Javed Afridi
B B. Shahid Afridi
C C. Shehryar Afridi
D D. None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Shehryar Khan Afridi, then Chairman of the Parliamentary Committee on Kashmir, officially launched the Kashmir Premier League in December 2020.

Q363.Which of the following Pakistani firm/firms make it to Forbes’ Asia’s 200 Best Under A Billion list?

Easy
A A. Systems Limited Pakistan (IT)
B B. Feroze1888 Mills Ltd (Textile)
C C. SEARLE Pakistan (Pharma)
D D. All of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Systems Limited, Feroze1888 Mills, and The Searle Company were all selected for Forbes Asia's 200 Best Under A Billion 2020.

Q364.Prime Minister Imran Khan inaugurated the third private airline of Pakistan on Wednesday 9th December 2020, named?

Easy
A A. Air Sial
B B. Serene Air
C C. Hainan Airlines
D D. None
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

AirSial, founded by Sialkot exporters, was inaugurated by PM Imran Khan on December 9, 2020.

Q365.Who became first female ASP of Balochistan?

Easy
A A. Sadaf Batool Assadi
B B. Syeda Tahira Safdar
C C. Fazila Aliani
D D. Pari Gul Tareen E. None of these
Other PPSC

Correct Answer: D

Pari Gul Tareen made history as the first female Assistant Superintendent of Police (ASP) in Balochistan Police.

Q366.The University Of Baltistan is Situated in___________?

Easy
A A. Gilgit
B B. Skardu
C C. Astore
D D. Ghancha
Other PPSC

Correct Answer: B

The University of Baltistan is a public university located in Skardu, Gilgit-Baltistan.

Q367.When British airline Virgin Atlantic begin flight operation to Pakistan?

Easy
A A. Dec 11, 2020
B B. Dec 12, 2020
C C. Dec 13, 2020
D D. None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Virgin Atlantic launched its direct flights from London Heathrow and Manchester to Islamabad and Lahore on December 13, 2020.

Q368.Which university become the first Pakistan university to start a PhD programme on Seerat-ul-Nabi(SAW)?

Easy
A A. Sarghooda University
B B. Punjab University
C C. Sindh University
D D. Karachi University
Other PPSC

Correct Answer: A

The University of Sargodha launched Pakistan's first dedicated PhD degree program in Seerat-un-Nabi (SAW).

Q369.In which of the following City Prime minister Imran Khan inaugurated Pakistan’s newest private airline AirSial on 9thDec 2020?

Easy
A A. Lahore
B B. Karachi
C C. Islamabad
D D. Sialkot
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

PM Imran Khan formally inaugurated AirSial's operations at Sialkot International Airport.

Q370.Pakistan Navy celebrated ___ Gwadar Day on 8 December 2020 to mark the merger of Gwadar with Pakistan?

Easy
A A. 60th
B B. 61th
C C. 62nd
D D. None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

On December 8, 2020, Pakistan celebrated 62 years of Gwadar's integration into Pakistan (acquired from Oman in 1958).

Q371.Which university has decided to start a PhD programme on Seeratun Nabi (SAW) for the first in Pakistan?

Easy
A A. Allama Iqbal Open University
B B. University of Sargodha
C C. Punjab University
D D. None of these
Other PPSC

Correct Answer: B

Sargodha University pioneered this specialized doctoral program.

Q372.Cadet ______________ was declared overall best foreign national Military Cadet passing out parade held at the Royal Military College, Duntroon, Australia?

Easy
A A. Bilal Ashraf
B B. Muhammad Haris Mairaj
C C. Muhammad Raees
D D. None of these
Other PPSC

Correct Answer: B

Pakistani Cadet Muhammad Haris Mairaj won the prestigious Sword of Honour at Royal Military College Duntroon, Australia.

Q373.Former PM Zafarullah Jamali passes away at the age of ________ years on Wednesday 2nd December 2020?

Easy
A A. 70
B B. 73
C C. 76
D D. 79
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Jamali passed away at 76 years of age at AFIC Rawalpindi.

Q374.Who is the Current CEO of Zong Network?

Easy
A A. Wang Hua
B B. Liu Dianfeng
C C. Abdul Aziz
D D. Mr. Rashid Khan
Other PPSC

Correct Answer: A

Wang Hua served as the Chairman and CEO of Zong (CMPak).

Q375.Name the World loneliest Elephant in Pakistan’s Islamabad Zoo dispatched to Cambodia on 30 November 2020?

Easy
A A. Pavvan
B B. kaavan
C C. Saheli
D D. None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Kaavan, dubbed the 'world's loneliest elephant', was relocated from Marghazar Zoo Islamabad to a sanctuary in Cambodia.

Q376.Amjad Zaidi elected as 3rd speaker of Gilgit-Baltistan on___________?

Easy
A A. 26 November 2020
B B. 25 November 2020
C C. 24 November 2020
D D. 23 November 2020
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Syed Amjad Ali Zaidi of PTI was elected as the 3rd Speaker of the Gilgit-Baltistan Assembly on November 26, 2020.

Q377.___________ Province to Get Pakistan’s First-Ever Sports City?

Easy
A A. KPK
B B. Punjab
C C. Sindh
D D. Balochistan
Other PPSC

Correct Answer: A

Khyber Pakhtunkhwa announced the establishment of Pakistan's first integrated Sports City in Mardan/Peshawar region.

Q378.Which of the following Pakistani Women featured on “BBC’s 100 Women 2020” List?

Easy
A A. Jalila Haider
B B. Dr. Sania Nishtar & Mahira Khan
C C. Krishna Kumari
D D. None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Actress Mahira Khan and Ehsaas program head Dr. Sania Nishtar were named in BBC's 100 inspiring women of 2020.

Q379.Allama khadim hussain rizvi belonged to which Party?

Easy
A A. MMA
B B. TLP
C C. JUI (F)
D D. JUP
Other PPSC

Correct Answer: B

Allama Khadim Hussain Rizvi was the founder and chief of Tehreek-e-Labbaik Pakistan (TLP).

Q380.Tehreek-i-Labbaik Pakistan (TLP) chief Allama Khadim Hussain Rizvi has died in Lahore at the age of 54 on ___________:

Easy
A A. 18th November 2020
B B. 19th November 2020
C C. 20th November 2020
D D. None of above
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Khadim Hussain Rizvi passed away unexpectedly in Lahore on November 19, 2020.