FILTER BY SUBTOPIC

Showing 361–380 of 3711

Q361.Asthma is provoked by:

Easy
A Fever
B Allergy
C Cold
D Head-ache
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q362.Analog signal is measured in?

Easy
A Volts
B Pulses
C Hertz
D Watts
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q363.Parkinson is a disease of :

Easy
A Brain
B Heart
C Lungs
D Bones
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q364.North and South Poles are separated by?

Easy
A Plane of Equator
B The international date line
C The plane of Tropic of Cancer
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q365.Cataract is a disease of?

Easy
A Eye
B Brain
C Chest
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q366.Dropcap means?

Easy
A Small caps
B Title caps
C All caps
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q367.Complete the series 3,4,7,8,11,12,......?

Easy
A 15
B 18
C 20
D 21
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q368.One fourth of 15 is?

Easy
A 3.72
B 3.73
C 3.75
D 3.80
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q369.Complete the series 2,4,6,10,28.....?

Easy
A 82
B 88
C 78
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q370.If 1 inch=60 then 2.5 inches is equal to?

Easy
A 150
B 120
C 180
D 140
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q371.is multiplied to which positive to give a complete square? 6 7

Easy
A 8
B
C of
D these
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q372.Name the current Director General of Federal Investigation Agency(FIA)?

Easy
A Bashir Memon
B Mohsin Butt
C Muhammad Amlish
D Ahmad Ishaque Jehangir
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q373.Emperor Hamayun was ousted by Sher Shah Suri. Humayun lived in Exile for?

Easy
A 8 years
B 12 years
C 15 years
D 17 years
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q374.Ibn-e-Batuta came to India during reign of?

Easy
A Muhammad bin Tughlaq
B Ghiyas-ud-Din Tughlaq
C Zaheer-ud-Din Babar
D Akbar The Great
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q375.Which of the following is not a type of chart?

Easy
A Pie-chart
B Area chart
C T-Graph
D Line Graph
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q376.Which of the following is not a member of BRICS?

Easy
A Brazil
B Canada
C China
D Russia
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q377.The capital city of Spain is

Easy
A Barcelona
B Seville
C Valencia
D Madrid
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q378.The words biggest island is

Easy
A Green land
B Madascar
C Sumatra
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q379.The general Cemetery of Santiago is situated in

Easy
A Brazil
B Argentina
C Mexico
D Chile
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q380.Hanna Lake is situated near

Easy
A Quetta
B Karachi
C Sialkot
D Peshawar
Other PPSC 2020

Correct Answer: A