FILTER BY SUBTOPIC

Showing 361–380 of 748

Q361.According to United Nations, if a person lives for how much time in a foreign country, he becomes an international migrant?

Medium
A 10 months
B 1 year
C 16 months
D 2 years
Other PPSC 2025

Correct Answer: B

Q362.Decimal value of 2-1 is equal to?

Medium
A 0.25
B 0.5
C 0.1
D 0.05
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Decimal value of 2-1 is equal to 0.5.

Q363.The price of article is Rs. 945 with 5% GST. The original price of article is?

Medium
A 915
B 920
C 905
D 900
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

The price of article is Rs. 945 with 5% GST. The original price of article is 900.

Q364.- 3(x2) - 2(x) + 1 , Find |f (1) |?

Medium
A 3
B 1
C 2
D 4
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

4 is the correct factual response to “- 3(x2) - 2(x) + 1, Find |f (1) |”.

Q365.A garrison has provision for 30 days for certain men. If 2/3 of them do not attend the mess, then the food will last for?

Medium
A 65 days
B 50 days
C 90 days
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

90 days is the correct factual response to “A garrison has provision for 30 days for certain men. If 2/3 of them do not attend the mess, then the food will last for”.

Q366.When third world countries term first used?

Medium
A After 9/11
B WWI
C Cold war era
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Cold war era is the correct factual response to “When third world countries term first used”.

Q367.The length of Pakistan and Afghanistan border is?

Medium
A 2350 km
B 2100 km
C 2611 km
D 2865 km
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

The length of Pakistan and Afghanistan border is 2611 km.

Q368.The height of K2 is?

Medium
A 8611 m
B 8476 m
C 8798 m
D 8765 m
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

The height of K2 is 8611 m.

Q369.If 40 men can do a piece of work in 25 days. how days 12 men can do the same job?

Medium
A 79 days
B 85 days
C 78 days
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is the correct factual response to “If 40 men can do a piece of work in 25 days. how days 12 men can do the same job”.

Q370.The cost of 5kg tomatoes is Rs.80. What will b the cost of 8kg?

Medium
A 122
B 126
C 128
D 130
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

128 is the correct factual response to “The cost of 5kg tomatoes is Rs.80. What will b the cost of 8kg”.

Q371.If we multiply a fraction by itself and divide the product by its reciprocal, the fraction thus obtained is 18 26/27.What is the original fraction?

Medium
A 1 ½
B 2.66666666666667
C 8/27/2026 12:00:00 AM
D None of theses
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

2 2/3 is the correct factual response to “If we multiply a fraction by itself and divide the product by its reciprocal, the fraction thus obtained is 18 26/27.What is the original fraction”.

Q372.When 35 = 3n-1 then n is

Medium
A 5
B 6
C 4
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

When 35 = 3n-1 then n is 6.

Q373.1000 tickets bought at the price of 5$ and 800 tickets bought at 15$ then the demand curve is shift is

Medium
A 1
B 80
C 29221
D - 1/80
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

1000 tickets bought at the price of 5$ and 800 tickets bought at 15$ then the demand curve is shift is - 1/80.

Q374.If the volume of a cylinder is 360 cm, what is the volume of a cone with the same height and base?

Medium
A 90 cm
B 120 cm
C 180 cm
D 270 cm
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

120 cm is the correct factual response to “If the volume of a cylinder is 360 cm, what is the volume of a cone with the same height and base”.

Q375.GSP+ has been very beneficial for Pakistani business increasing their exports to the EU market by

Medium
A 0.62
B 0.65
C 0.68
D 0.72
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

65% is the correct factual response to “GSP+ has been very beneficial for Pakistani business increasing their exports to the EU market by”.

Q376.Expansion of urbanization in Canada in?

Medium
A 1850-1921
B 1850-1925
C 1890-1950
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

1850-1921 is the correct factual response to “Expansion of urbanization in Canada in”.

Q377.A takes 6 days less than the time taken by B to finish a piece of work. If both A and B together a can finish it in 4 days, find the time taken by B to finish the work?

Medium
A 12 days
B 10 days
C 14 days
D 16 days
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

12 days is the correct factual response to “A takes 6 days less than the time taken by B to finish a piece of work. If both A and B together a can finish it in 4 days, find the time taken by B to finish the work”.

Q378.Each day, Robert eats 40% of the pistachios left in his jar at that time. At the end of the secondday, 27 pistachios remain. How many pistachios were in the jar at the start of the first day?

Medium
A 95
B 75
C 30
D 85
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

75 is the correct factual response to “Each day, Robert eats 40% of the pistachios left in his jar at that time. At the end of the secondday, 27 pistachios remain. How many pistachios were in the jar at the start of the first day”.

Q379.Salman bought a TV for Rs. 8,800 including GST at 10%. What is the original cost of the TV?

Medium
A Rs.8200
B Rs.8800
C Rs.8000
D Rs.7920
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Rs.8000 is the correct factual response to “Salman bought a TV for Rs. 8,800 including GST at 10%. What is the original cost of the TV”.

Q380.1 km equals to how many metres?

Medium
A 1000 metres
B 100 metres
C 10000 metres
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

1000 metres is the correct factual response to “1 km equals to how many metres”.