Showing 21–40 of 653

Q21.A smart tag will be removed from a cell when ?

Easy
A The cell is hidden
B the data in cell is changed or deleted
C the cell is moved
D None of these
Hardware PPSC 2024

Correct Answer: B

Q22.__ is a type of Computer memory that can retain information even after power is removed.

Easy
A Volatile
B Non-Volatile memory
C Both A and B
D None of these
Hardware PPSC 2024

Correct Answer: C

Q23.Radio, television, cell phones send information even in space through:

Easy
A Electric signals
B Electromagnetic waves
C through satellite
D None of these
Hardware PPSC 2024

Correct Answer: B

Q24.BIOS is stored in

Easy
A RAM
B CU
C File
D ROM/FLASH
Hardware PPSC 2024

Correct Answer: D

Q25.What is hardware?

Easy
A Physical Components
B Software
C Operating System
D Database
Hardware PPSC 2024

Correct Answer: A

Q26.Which one of the followin is input device:

Easy
A Printer
B Scanner
C Monitor
D Speaker
Hardware PPSC 2023

Correct Answer: B

Q27.Which type of data is used for inserting or placing content from clipboard into a document:

Easy
A Deleted data
B Repeated data
C Existing data
D None of these
Hardware PPSC 2023

Correct Answer: C

Q28.An error in software or hardware is called a bug. What is the alternative computer jargon for it?

Easy
A Leech
B Squid
C Slug
D Glitch
Hardware PPSC 2023

Correct Answer: D

Q29.To what temporary area can you store text and other data, and later paste them to another location?

Easy
A Clipboard
B Rom
C Hard Disk
D None of these
Hardware PPSC 2023

Correct Answer: A

Q30.Which of the following will happen when data is entered into a memory location?

Easy
A it will erase the previous content
B it will change the address of one memory location
C it will add to the content of solution
D None of these
Hardware PPSC 2023

Correct Answer: A

Q31.The act of retrieving existing data from memory is called:

Easy
A Read out
B Read from
C Read
D All of these
Hardware PPSC 2023

Correct Answer: D

Q32.Which command is used to generate a series of data directly from the values of the selected cells:

Easy
A Auto Fill
B Fill Range
C Fill Row
D Fill
Hardware PPSC 2023

Correct Answer: B

Q33.Which type of chart is best for categorical data:

Easy
A Pie chart
B Histogram
C Maps
D Vertical bar
Hardware PPSC 2023

Correct Answer: D

Q34.Which of the following is output device:

Easy
A Mouse
B Keyboard
C Printer
D None of these
Hardware PPSC 2023

Correct Answer: C

Q35.A set of instructions that directs a Computer's hardware to perform a task is called a:

Easy
A Command
B Program
C Operating system
D None of these
Hardware PPSC 2023

Correct Answer: B

Q36.A smart tag will be removed from the cell when:

Easy
A The cell is hidden
B The cell is moved
C The formatting of the cell is changed
D The data in the cell is changed or deleted
Hardware PPSC 2023

Correct Answer: D

Q37.Physical part of computer is called:

Easy
A Hardware
B Software
C CPU
D None of these
Hardware PPSC 2023

Correct Answer: A

Q38.In 1956 DNA polymerase was discovered from the cell of:

Easy
A E. coli
B Streptococcus
C Pseudomonadota
D None of these
Hardware PPSC 2023

Correct Answer: A

Q39.Which is not an Input device?

Easy
A Mouse
B Plotter
C Keyboard
D None of these
Hardware PPSC 2023

Correct Answer: B

Q40."From Memory" is the autobiography of:

Easy
A Ch. Muhammad Ali
B Sir Firoz Khan Noon
C Muhammad Ali Bogra
D Hussain Shaheed Suharwardy
Hardware PPSC 2020

Correct Answer: B