Showing 21–40 of 122

Q21.____Is a digital asset designed to work as a medium of exchange.

Easy
A E-commerce.
B E-currency
C Cryptocurrency
D None of these
Email PPSC 2020

Correct Answer: C

Q22.An email cannot be sent without:

Easy
A Subject
B Attachment
C Receivers email address
D Message
Email PPSC 2020

Correct Answer: C

Q23.All replied E-mails are stored in a______folder.

Easy
A Drafts
B Inbox
C Sent
D Trash
Email PPSC 2020

Correct Answer: C

Q24.What is unsolicited bulk e-mail known as?

Easy
A Arial
B Spam
C Herbew
D Spool
Email PPSC 2020

Correct Answer: B

Q25.______ occurs when a person sends a message (or many messages)with angry or antagonistic content.

Easy
A Flaming
B Email Bankruptcy
C Email Phishing
D Email fatigue
Email PPSC 2020

Correct Answer: A

Q26.In Customs IT systems like WeBOC, 'EDI' stands for:

Medium
A Electronic Data Interchange
B Encryption Device Interface
C Extra Digital Infrastructure
D Export Duty Index
E-Government FPSC 2025

Correct Answer: A

Correct Answer: Electronic Data Interchange. EDI (Electronic Data Interchange) is the electronic transmission of business data/documents between organizations.

Q27.Nvidia's most advanced technology is related to?

Easy
A Quantum chemistry
B Social media platforms
C Graphics Processing Units
D ChatGPT
Email PPSC 2025

Correct Answer: C

Q28.Unwanted repetitious messages, such as unsolicited bulk e-mail, are known as?

Easy
A Botnet
B Spam
C Malware
D Junk code
Email PPSC 2025

Correct Answer: B

Q29.Which AI platform is used to assist in generating text used in E-mail?

Easy
A Chatgpt
B Oracle
C DOS
D None of these
Email PPSC 2025

Correct Answer: A

Q30.Which protocol is used to delete the Email from server ?

Easy
A POP1
B POP2
C POP3
D POP4
Email PPSC 2025

Correct Answer: C

Q31.In Gmail clicking forward option means:

Easy
A to send a received email to another recipient
B To receive All the emails
C To delete all the emails
D None of these
Email PPSC 2025

Correct Answer: A

Q32.Which one of the following is server for email:

Easy
A Gmail
B Cloud
C Youtub
D None of these
Email PPSC 2025

Correct Answer: A

Q33.Phishing email is a :

Easy
A Spam Emails
B Secure Emails
C File Attachment
D -fraudulent message designed to trick you into revealing sensitive information
Email PPSC 2025

Correct Answer: D

Q34.First Part of Email address is called as:

Easy
A Domain
B Username
C Blank Title
D None of these
Email PPSC 2025

Correct Answer: B

Q35.To automatically forward emails from one email account to another?

Easy
A Email forwarding
B Email copying
C Email monitoring
D None of these
Email PPSC 2025

Correct Answer: A

Q36.Which term avoided in E-mail

Easy
A Subject line
B Re-Reading
C Wrong E-mail address
D Smileys
Email PPSC 2022

Correct Answer: C

Wrong E-mail address is the correct factual response to “Which term avoided in E-mail”.

Q37.Hotmail, Gmail and Yahoo are

Easy
A Email server
B Email client
C User server
D None of these
Email PPSC 2022

Correct Answer: D

Hotmail, Gmail and Yahoo are None of these.

Q38.Hotmail , Gmail and Yahoo are

Easy
A Email Client
B Email server
C User server
D None of these
Email PPSC 2022

Correct Answer: A

Hotmail, Gmail and Yahoo are Email Client.

Q39.Spam or fraudulent e-mails are also called

Easy
A phishing scams
B Junk mail
C Pharming scams
D Malware viruses
Email PMS 2016

Correct Answer: B

Junk mail is the correct answer because it matches the fact or concept tested by this question.

Q40.Which method usually has the slowest response when collecting data?

Easy
A Excel
B Word
C E mail
D None of these
Email PPSC 2021

Correct Answer: C

Email is typically the slowest method for collecting responsive data compared to Excel or Word forms.