Showing 21–40 of 265

Q21._______maintain(s) database of webpage containing Information on variety of topics.

Easy
A Newsgroup
B News server
C Search Engines
D World Wide Web
Search Engines PPSC 2020

Correct Answer: C

Q22.How can the risk of unauthorized computer system access be reduced when connected an internet?

Easy
A By installing anti-spam software
B By using a firewall
C By setting up a WAN
D By encrypting all data store in the syste
Search Engines PPSC 2020

Correct Answer: B

Q23.To search and view a Web page, the software used is _____.

Easy
A Web
B World Wide Web
C Web Browser
D Search Engine
Search Engines PPSC 2020

Correct Answer: C

Q24.Common methods of Internet access by use include

Easy
A Broadband over coaxial cable
B Fiber optics or copper wires
C Wi-Fi
D All of these
Search Engines PPSC 2020

Correct Answer: D

Q25.A /an ________contains Information like imago or music.

Easy
A Gadget
B File
C Keyboard
D internet browser
Search Engines PPSC 2020

Correct Answer: B

Q26.To connect to internet, it is must to have an

Easy
A Internet service
B provider
C Internet connection Modem
D All of these
Search Engines PPSC 2020

Correct Answer: D

Q27.To get connected with internet What is to be connected

Easy
A Modem
B Satellite adopter
C Both A & B
D None of these
Search Engines PPSC 2020

Correct Answer: A

Q28.__________maintains (s) database of webpage containing information on variety of topics .

Easy
A Newsgroup
B News server
C Search Engines
D World Wide Web
Search Engines PPSC 2020

Correct Answer: C

Q29.Which is a valid program to access the Internet ?

Easy
A Access
B Front Page
C Windows Explorer
D Google Chrome
Search Engines PPSC 2020

Correct Answer: D

Q30.How can the risk of unauthorized computer system access be reduced when connected to an internet?

Easy
A By installing anti-spam software
B By using a firewall
C By setting up a WAN
D By encrypting all data store in the system
Search Engines PPSC 2020

Correct Answer: B

Q31.To search and view a Web page , the software used is______

Easy
A Web
B World Wide Web
C Web browser
D Search Engine
Search Engines PPSC 2020

Correct Answer: C

Q32.Common methods of Internet access by using include:

Easy
A Broadband over coaxial cable
B Fiber optics or copper wire s
C Wi-Fi
D All of these
Search Engines PPSC 2020

Correct Answer: D

Q33.A/an ____________ contains Information like to image or music.

Easy
A Gadget
B File
C Keyboard
D Inter browser
Search Engines PPSC 2020

Correct Answer: B

Q34.IBM stands for

Easy
A International Business Machines
B Inernational Buy Mechanism
C Internet Business Machines
D None of these
Search Engines PPSC 2020

Correct Answer: A

Q35.To get connected with internet What is to be connected:

Easy
A Modem
B Satellite adopter
C Both a & b
D None of these
Search Engines PPSC 2020

Correct Answer: A

Q36.To connect to internet it is must an:

Easy
A Internet Service
B provider
C Internet connection Modem
D All of the above
Search Engines PPSC 2020

Correct Answer: D

Q37.The process of transferring files from the internet to your computer is called:

Easy
A Downloading
B Uploading
C Forwarding
D FTP
Search Engines PPSC 2020

Correct Answer: A

Q38.An e-mail address consists of two parts username or ID and _________.

Easy
A Domain name
B Password
C URL
D None of these
Search Engines PPSC 2020

Correct Answer: A

Q39.Common methods of Internet access by users include:

Easy
A Broadband over coaxial cable
B Fiber optics or copper wires
C Wi-Fi
D All of these
Search Engines PPSC 2020

Correct Answer: D

Q40.Which of the following is Mozilla Firefox?

Easy
A Anti-virus software
B Web browser
C URL
D COO
Search Engines PPSC 2020

Correct Answer: B