Showing 21–40 of 255

Q21.MS PowerPoint is a/an example of:.

Easy
A Multimedia software
B Graphics software
C Spread sheet
D Entertainment software
Slides PPSC 2020

Correct Answer: A

Q22.In MS PowerPoint slide master option is available in ______tab,

Easy
A Home
B Insert
C View
D Design
Slides PPSC 2020

Correct Answer: C

Q23.What are the effects that occur when you move from one slide to the next during a Power Point presentation called?

Easy
A Customs animations
B Slide transitions
C Present animations
D Loom effects
Slides PPSC 2020

Correct Answer: B

Q24.____is used to draw picture, 3D images and animation .

Easy
A Graphic Software
B Multimedia Software
C Word processing software
D Spread sheet Software
Slides PPSC 2020

Correct Answer: A

Q25.In PowerPoint 2016, 'Rehearse Timing ' option is availble in:

Easy
A Home Tab
B Slide Show Tab
C Review Tab
D Design Tab
Slides PPSC 2020

Correct Answer: B

Q26.Maximum zoom percentage in MS Powerpoint is_________

Easy
A 200
B 400
C 600
D 800
Slides PPSC 2020

Correct Answer: B

Q27.In a Windows PC CTRL +K in Microsoft Powerpoint is the shortcut for :

Easy
A Shifting
B Highliting
C Dragging
D Inserting a hyperlink
Slides PPSC 2020

Correct Answer: D

Q28.A file that contains readymade styles that can used for a presentation is called?

Easy
A Auto Syle
B Wizard
C Template
D Pre foramtting
Slides PPSC 2020

Correct Answer: C

Q29.In MS Powerpoint slide master option is available in __________________tab

Easy
A Home
B Insert
C View
D Design
Slides PPSC 2020

Correct Answer: C

Q30.What are the effects that occur when you move from one slide to the next during a PowerPoint presentation called ?

Easy
A Custom animation
B Slide transitions
C Present Animations
D Loom effects
Slides PPSC 2020

Correct Answer: B

Q31.To start Microsoft powerpoint application:

Easy
A Click on start >Progarms>All progarms > Microsoft Powerpoint
B Hit Ctrl +R then type appoint .exe and Enter
C Click Start >Run then type power point then press enter
D All of these
Slides PPSC 2020

Correct Answer: C

Q32.Power Point is called ______software:

Easy
A Presentation
B Graphic
C Word processing
D Spreadsheet
Slides PPSC 2020

Correct Answer: A

Q33.In a Windows PC, the shortcut key for restoring the last action in Mircosoft Powerpoint is:

Easy
A Ctrl+R
B Ctrl+Z
C Ctrl+Y
D Ctrl+O
Slides PPSC 2020

Correct Answer: C

Q34.What lets you create a new presentation by selecting readymade font color and graphic effects in PowerPoint?

Easy
A Presentation Template
B Master slide
C Design Template
D Animation Scheme
Slides PPSC 2020

Correct Answer: C

Q35.When you delete a text box object from a slide in PowerPoint Presentation.

Easy
A The object is deleted but text box and the text inside is left on the slideon the slide
B The text box is deleted and the text is pasted the slide
C the text box and text both are deleted
D None of thse
Slides PPSC 2020

Correct Answer: C

Q36.Which key on the keyboard can be used to slide show?

Easy
A F1
B F2
C F5
D F10
Slides PPSC 2020

Correct Answer: C

Q37.In PowerPoint, the difference between Slide Design and Auto Content Wizard is:

Easy
A Both are same
B Auto. Content Wizard is just the wizard version of Slide Design
C Slide Design does not provide sample content but Auto. Content Wizard provides sample content too
D Slide Design asks your choice in steps
Slides PPSC 2020

Correct Answer: C

Q38.Which menu provides you options like Animation Scheme, custom Animation, Slide Transition?

Easy
A Insert Menu
B Format Menu
C Tools Menu
D Slide Show Menu
Slides PPSC 2020

Correct Answer: D

Q39.A new presentation can be created from:

Easy
A Blank presentation
B From existing presentation
C From design template
D All of above
Slides PPSC 2020

Correct Answer: D

Q40.MS Access is which type of software?

Easy
A Database
B Word Processing
C Spreadsheet
D Presentation
Slides PPSC 2025

Correct Answer: A