Showing 21–40 of 231

Q21.Number of non-permanent members of the UN Security Council

Easy
A 8
B 9
C 7
D 10
UN PPSC 2024

Correct Answer: D

Q22.In Jan 2020, Iran shot down the passenger plane of Ukrain. Iran said that it was:

Easy
A Human Error
B International Attack
C Miscommunication
D None of These
UN PPSC 2024

Correct Answer: A

Q23.The five permanent members of the United Nations Security Council (UNSC) are out of how many total members?

Easy
A 10
B 15
C 14
D None of these
UN PPSC 2024

Correct Answer: B

Q24.The United Nations charter has articles:

Easy
A 100
B 111
C 113
D None of these
UN PPSC 2024

Correct Answer: B

Q25.The Human Rights Council is the main intergovernmental body within the:

Easy
A United Nations Security Council
B United Nations General Assembly
C Economic and Social Council
D None of these
UN PPSC 2024

Correct Answer: B

Q26.Who was the first United Nations High Commissioner for Human Rights:

Easy
A Jose Ayala Laso
B Winston Churchil
C John Adam
D None of these
UN PPSC 2024

Correct Answer: A

Q27.What is the name of the mascot of the Tokyo Olympics 2020?

Easy
A Hodori
B Miraitowa
C Fuwa
D Shera
UN PPSC 2024

Correct Answer: B

Q28.Total member UN Security Council members is?

Easy
A 20
B 5
C 10
D 15
UN PPSC 2024

Correct Answer: D

Q29.Which country joined NATO most recently?

Easy
A Kuwait
B Bahrain
C Brazil
D None of these
UN PPSC 2024

Correct Answer: D

Q30.How many stages f COVID-19 discovered until now:

Easy
A 3
B 4
C 5
D 6
UN PPSC 2023

Correct Answer: B

Q31.Name the Minister of Education of Punjab:

Easy
A Mr Yassir Humayun
B Rana Sikandar Hayat
C Raja Ashfaq Sarwar
D None of these
UN PPSC 2020

Correct Answer: A

Q32.Where was SAARC summit 2004 held?

Easy
A Delhi
B Dhaka
C Katmandu
D Islamabad
UN PPSC 2020

Correct Answer: D

Q33.Brexit referendum which was about the UK exit from the European Union was held on:

Easy
A June 23,2017
B June 23,2016
C June 23.2016
D June 23, 2014
UN PPSC 2020

Correct Answer: B

Q34.When did the Organization of Islamic Conference change its name to Organization of Islamic Cooperation (OIC)?

Easy
A 28 June 2011
B 27 Dec 2010
C 1 Jan2011
D 28 June 2012
UN PPSC 2020

Correct Answer: A

Q35.Food and Agriculture Organization is a UN agency that is fighting hunger and food problems in the world. Its headquarter is in:

Easy
A Rome, Italy
B Sofia, Bulgaria
C Budapest, Hungry
D Bucharest, Romania
UN PPSC 2020

Correct Answer: A

Q36.What is the designation of Antonia Guetress in UN.

Easy
A Secretary General of UN
B Head of UN
C President of UN
D None of these
UN PPSC 2020

Correct Answer: A

Q37.Former Secretary-General Kofi Anan of the United Nations belonged to which country?

Easy
A Uganda
B China
C Egypt
D None of these
UN PPSC 2020

Correct Answer: D

Q38.President of the newly elected UN 75th General assembly is?

Easy
A Joaha Nile
B Eric Magolous
C Volkan Bozkir
D Nile Green \n
UN PPSC 2020

Correct Answer: C

Q39.The European Union launched its currency \"EURO Bank Notes & Coins as a public currency on:

Easy
A January 1, 1998
B January 1, 2000
C January 1, 2001
D January 1, 2002 \n
UN PPSC 2020

Correct Answer: D

Q40.At present the European Union has ____ members state:

Easy
A 27
B 29
C 30
D None of these
UN PPSC 2020

Correct Answer: A