FILTER BY SUBTOPIC

Showing 21–40 of 748

Q21.Term Securitization belongs to which school of thoughts?

Medium
A the Copenhagen School of Barry Buzan
B Oxfor School System
C Harvard University
D MIT G.k Portion(Sub Engineer Mechanical Bs-14)Dated 30-11-2024 (
Other PPSC 2024

Correct Answer: A

Q22.Allama Iqbal Period as a Punjab Legislative member is

Medium
A 1926-1930
B 1926-1929
C 1927-1929
D 1927-1930
Other PPSC 2024

Correct Answer: D

Q23.When Cyprus was invaded by Turkey

Medium
A 20 july 1974
B 18 Nov 1974
C 27 march 1974
D 16 june 1974 G.k Portion( Sub Engineer Civil Bs-14) Dated 30-11-2024 (
Other PPSC 2024

Correct Answer: A

Q24.What is the actual amount Umar paid if he paid 7,895 as usher at a rate of 10%?

Medium
A 78950
B 35637
C 65267
D None of these
Other PPSC 2024

Correct Answer: A

Q25.Sports drinks with less than 6 % carbohydrates are called :

Medium
A Isotonic
B Hypotonic
C Hypertonic
D None of these
Other PPSC 2024

Correct Answer: B

Q26.In bad weather when the wind blows up to 150 mph, it is called :

Medium
A Hurricane
B Tornado
C Cyclone
D None of these
Other PPSC 2024

Correct Answer: C

Q27.a-7 = 5, c = 3 then find a^2 + b^2 + c62-ab-bc-ac.

Medium
A 12
B 14
C 16
D All of these
Other PPSC 2024

Correct Answer: A

Q28.The Treaty of versallies was signed between Germany and Allies in

Medium
A 3 march 1919
B 7 may 1918
C 28 june 1919
D 30 july 1919
Other PPSC 2024

Correct Answer: C

Q29.If the initial population of Panda was 100 and grow to 125 after the first year, which of the following functions best models the population of pandas P with respect to the number of years if the population growth of pandas is considered to be linear?

Medium
A P = 25t + 100
B P = 100(2.5)^t
C P = 100 + 2.5^t
D None of these
Other PPSC 2024

Correct Answer: A

Q30.Who invented bulb?

Medium
A Philips
B Robert Edison
C Willium
D None of these Assistant Director -Evening (23-11-2024) (
Other PPSC 2024

Correct Answer: C

Q31.According to the Pakistan Bureau of Statistics (PBS) the growth rate of population of Pakistan in 2023 is?

Medium
A 1.55%
B 2.55%
C 3.55%
D None of these
Other PPSC 2024

Correct Answer: B

Q32.The length of Siachen Glacier is:

Medium
A 66 km
B 76 km
C 86 km
D 96 km
Other PPSC 2024

Correct Answer: B

Q33.In 1994 Men's Hockey World Cup , Pakistan defeated which country:

Medium
A Australia
B India
C Netherland
D Italy
Other PPSC 2024

Correct Answer: C

Q34.What is the Total Height of K-2 Peak?

Medium
A 8511 m
B 8210 m
C 8410 m
D 8611 m
Other PPSC 2024

Correct Answer: D

Q35.If a person earns 80,000 in a week and saves 20,000, then the amount they spend is 60,000, which is of their total salary."

Medium
A 75%
B 25%
C 50%
D 95%
Other PPSC 2024

Correct Answer: A

Q36.A worker is paid Rs 2310 for 6 days. If his total wage during a month add up to Rs. 9230, Find the number of days in the month he worked?

Medium
A 28 days
B 22 days
C 24 days
D 26 days
Other PPSC 2024

Correct Answer: C

Q37.3x + 3/4 * x - 4 = 5/4 the value of x is?

Medium
A 6
B 3
C 4
D 5
Other PPSC 2024

Correct Answer: C

Q38.Gigabyte is equal to _____.

Medium
A 1024 Bytes
B 1024 Bits
C 1024 Megabytes
D 1024 Terabytes
Other PPSC 2023

Correct Answer: C

Q39.Which of the following fraction is greater than 3/4 and less than 5/6?

Medium
A 9/10
B 2/3
C 1/2
D 4/5
Other PPSC 2023

Correct Answer: D

Q40.If an-2=3n-1. Find the value of an:

Medium
A 2n+3
B 3-5
C 2n+2
D None of these
Other PPSC 2023

Correct Answer: D