FILTER BY SUBTOPIC

Showing 381–400 of 3711

Q381.which of the following river is without delta?

Easy
A Narmada
B St.Lawrence
C Indus
D Both A & B
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q382.Cape of Good hope is situated in

Easy
A Chile
B India
C Australia
D South Africa
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q383.Speakers are

Easy
A Output Devices
B Input Devices
C Both A & B
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q384.Geology describes the rocky parts of the Earth's

Easy
A Core
B Mantle
C Crust
D Convection currents
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q385.which of the following instruments is used for measuring the humidity in air?

Easy
A Hydrometer
B Hygrometer
C Barometer
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q386.Small talk means

Easy
A To praise
B A discussion carried for a long time
C A brief discussion
D A debate
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q387.To fill a tank 25 buckets of water are required.How many buckets of water will be required to fill the same tank if the capacity of the bucket is reduced to two-fifth of its present capacity?

Easy
A 30
B 35
C 62.5
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q388.If the average of five numbers is 6.92, then the sum of numbers is

Easy
A 34
B 34.6
C 34.4
D 34.8
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q389.Solve for (?) √ 729-√ 441=√ ?+1

Easy
A 49
B 36
C 25
D 16
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q390.How many sides would a Hexagon have?

Easy
A 5
B 6
C 7
D 8
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q391.The cover of the Kaba'a is called

Easy
A Bourda
B Kiswa
C Al-Katfia
D Sajjada
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q392.What is the meaning of "Zam Zam"? To flow To stop

Easy
A To
B burst
C To
D outflow
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q393.During the era of East India Company, the areas of Behar, Uresa and Assam were included in

Easy
A Haryana
B Bengal
C Hyderabad
D Punjab
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q394.Elections were held in eleven provinces of India Sub-Continent according to: Act of 1935 Act of 1919 Act of

Easy
A 1927
B Act
C of
D 1936
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q395.Gestapo was the Secret Police of

Easy
A U.S.A
B Russia
C Germany
D Japan
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q396.What is/are main relligion(S) of Japan?

Easy
A Shintoism
B Confucianism
C Buddhist
D Both A & C
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q397."Bab-e-Khyber" was constructed in

Easy
A 1960
B 1963
C 1964
D 1965
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q398.The standard weight of Javelin throw for men is ...........? 400g 600g

Easy
A 800g
B
C of
D these
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q399.Which of the following is a salt water lake ?

Easy
A Hanna Lake
B Hamun i Mushkhel Lake
C Haun Lora Lake
D All of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q400.Where is Machu Plcchu located ?

Easy
A Chile
B Peru
C Brazil
D Argentina
Other PPSC 2020

Correct Answer: B