FILTER BY SUBTOPIC

Showing 381–400 of 748

Q381.2x / 2y = 23 what is the value of x?

Medium
A 2y
B y + 2
C 2y + 1
D y + 3
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

Y + 3 is the result obtained by evaluating the expression in the question.

Q382.Delhi captured by British in how many days?

Medium
A Five days
B Three days
C Seven days
D Nine days
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

Nine days is the correct factual response to “Delhi captured by British in how many days”.

Q383.The president of United Nation General Assembly in 1962-63 was?

Medium
A Muhammad Zafar Ullah Khan
B Abdul Rahman Pazhwak
C Adam Malik
D Salim Ahmed Salim
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

The president of United Nation General Assembly in 1962-63 was Muhammad Zafar Ullah Khan.

Q384.How much potential of Pakistan hydropower for generating electricity .

Medium
A 35000 MW
B 60000 MW
C 80000 MW
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

60000 MW is the correct factual response to “How much potential of Pakistan hydropower for generating electricity.”.

Q385.If a *b = a+b +ab , then 3*4 -2 *3 is equal to

Medium
A 14
B 10
C 8
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

If a *b = a+b +ab, then 3*4 -2 *3 is equal to 08.

Q386.If we multiply a fraction by itself and divide the product by its reciprocal , the fraction thus obtained is 18 26/27 . What is the original fraction ?

Medium
A 1.33
B 3.66
C 2.67
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

2.67 is the correct factual response to “If we multiply a fraction by itself and divide the product by its reciprocal, the fraction thus obtained is 18 26/27. What is the original fraction”.

Q387.If log 10 2 =0.3010, then log 2 10 is equal to .

Medium
A 699/301
B 1000/301
C 0.301
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

1000/301 is the result obtained by evaluating the expression in the question.

Q388.The price of a bicycle is rupees 6480 inclusive 8% GST what is the original price of the bicycle .

Medium
A 6000
B 5900
C 5800
D None of these (5961)
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these (5961) is the correct factual response to “The price of a bicycle is rupees 6480 inclusive 8% GST what is the original price of the bicycle.”.

Q389.When US began to with draw its last troops from Afghanistan ?

Medium
A 5/1/2021 12:00:00 AM
B 5/5/2021 12:00:00 AM
C 5/30/2021 12:00:00 AM
D 30 august 2021(last troops to withdraw from afghanistan)
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

05 May 2021 is the correct factual response to “When US began to with draw its last troops from Afghanistan”.

Q390.Which period are most aligning between Congress Muslim Leagues ?

Medium
A 1910-1919
B 1916-1922
C 1914-1916
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

1916-1922 is the correct factual response to “Which period are most aligning between Congress Muslim Leagues”.

Q391.The mean weight of 100 students in a class is 46 kg. The mean weight of boys is 50 and of girls is 40 kg. Therefore, the number of boys is

Medium
A 60
B 50
C 650
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

The mean weight of 100 students in a class is 46 kg. The mean weight of boys is 50 and of girls is 40 kg. Therefore, the number of boys is 60.

Q392.A and B together can complete a work in 3 days. They start together but, after 2 days, B left the work. If the work is completed after 2 more days, B alone could do the work in

Medium
A 06 days
B 04 days
C 08 days
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

06 days is the correct factual response to “A and B together can complete a work in 3 days. They start together but, after 2 days, B left the work. If the work is completed after 2 more days, B alone could do the work in”.

Q393.When Imran Khan visited Saudi Arabia in 2020

Medium
A 5/5/2026 12:00:00 AM
B 5/1/2026 12:00:00 AM
C 5/7/2026 12:00:00 AM
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is the correct factual response to “When Imran Khan visited Saudi Arabia in 2020”.

Q394.In Pakistan, how many persons died of tobacco related disease in each year

Medium
A 1.6 million
B 01 million
C 2.6 million
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is the correct factual response to “In Pakistan, how many persons died of tobacco related disease in each year”.

Q395.Objective Resolution was passed by the Constituent Assembly in

Medium
A 3/12/1949 12:00:00 AM
B 3/7/1949 12:00:00 AM
C 3/23/1949 12:00:00 AM
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

12 March 1949 is the correct factual response to “Objective Resolution was passed by the Constituent Assembly in”.

Q396.The proposed Kalabagh dam will produce how much electricity

Medium
A 3600 MW
B 3000 MW
C 4000 MW
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

3600 MW is the correct factual response to “The proposed Kalabagh dam will produce how much electricity”.

Q397.The tenure of Zulifqar Ali Bhutto as a PM was

Medium
A 1971-1973
B 1971-1977
C 1973-1977
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

The tenure of Zulifqar Ali Bhutto as a PM was 1973-1977.

Q398.Wisdom teeth normally grow between the age of

Medium
A 17-30
B 30-40
C 25-45
D 20-50
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

17-30 is the correct factual response to “Wisdom teeth normally grow between the age of”.

Q399.7.5 million in numbers is write as

Medium
A 750000
B 75000
C 7500000
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

7500000 is the correct factual response to “7.5 million in numbers is write as”.

Q400.What was the share industry by Pakistan on independence

Medium
A More than 20%
B Less than 7%
C 0.02
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

Less than 7% is the correct factual response to “What was the share industry by Pakistan on independence”.