FILTER BY SUBTOPIC

Showing 401–420 of 3711

Q401.Khanpur Dam is built on which river ?

Easy
A Kabul
B Soan
C Indus
D Haro
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q402.The capital city of Malaysia is

Easy
A Gorge Town
B Kuala Lampur
C Ipoh
D Malacca city
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q403.In which of the following countries Atlas Mountain are found ?

Easy
A Tunisia ,Libya ,Algena
B Tunisia ,Libya , Egypt
C Tunisia ,Algeria ,Morocco
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q404.Indian Ocean and Atlantic Ocean meet near

Easy
A Cape of good Hope
B Aden
C Singapore
D No Where
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q405.HTML is the basic language used to create

Easy
A Databases
B Spreadsheets
C Web Pages
D Desktop Publishing
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q406.Chronometer is used to measure : Velocity Pressure

Easy
A Time
B
C of
D these
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q407.Complete the sentence he...............a factory in this town . Have Has

Easy
A Is
B Having
C Was
D having
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q408.Did you hear .....the accident last night ?

Easy
A of
B on
C in
D about
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q409.Complete the series 14,28,20,40,32,64,

Easy
A 52
B 56
C 96
D 128
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q410.(2^2) ^3=?

Easy
A 16
B 18
C 32
D 64
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q411.What is the X in series ? 24,29,36,41,X,53,

Easy
A 45
B 47
C 48
D 46
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q412.What is the serial number of the kalimah " Radd-e-Jufr among the six Kalimahs?

Easy
A Six
B Four
C Three
D Five
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q413.The name of the Province "North West Frontier Province " was changed to kPK under which amendment of the constitution ?

Easy
A 15th
B 18th
C 19th
D 21st
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q414.Writer of National Anthem ,Hafeez Jalandhari died in

Easy
A 1982
B 1983
C 1984
D 1985
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q415.Where did Sir Syed Ahmed Khan establish first scientific society in 1864?

Easy
A Ghazipur
B Aligarh
C Dehli
D none of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q416.The historic garden of Lahore "Shalimar Bagh" was built by: Akbar

Easy
A Jahangir
B Shah
C Jahan
D Zaib-un-Nisa
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q417.The founder of "Zamindar" (Newspaper) was: Chaudhry Rehmat Ali Maulana Muhammad Ali Johar Maulana Abul Kalam Azad

Easy
A Maulana
B Zafar
C Ali
D Khan
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q418.The Simon Commission arrived India on 3 February

Easy
A 1927
B 1928
C 1930
D 1931
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q419.elections were held in eleven provinces of India according to: Act of 1935 Act of 1919 Act of

Easy
A 1927
B Act
C of
D 1936
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q420.Waterloo, where Napoleon was finally defeated, is situated in:

Easy
A France
B Germany
C Holland
D Belgium
Other PPSC 2020

Correct Answer: D