FILTER BY SUBTOPIC

Showing 401–420 of 748

Q401.The volume of the cone with circular base is 216\u03c0cm3, If the base radius is 9 cm, then find the height of the cone in cm

Medium
A 8 cm
B 5 cm
C 10 cm
D 12 cm
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

8 cm is the correct factual response to “The volume of the cone with circular base is 216\u03c0cm3, If the base radius is 9 cm, then find the height of the cone in cm”.

Q402.The mean of earth radius in inches is

Medium
A 230.83 million"
B 210.83 million"
C 290.83 million"
D 250.83 million"
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

The mean of earth radius in inches is 250.83 million".

Q403.The British Parliament passed Indian Independence Act on

Medium
A 6/18/1947 12:00:00 AM
B 5/18/1947 12:00:00 AM
C 8/18/1947 12:00:00 AM
D 7/18/1947 12:00:00 AM
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

18 May 1947 is the correct factual response to “The British Parliament passed Indian Independence Act on”.

Q404.What is the total period of Ottoman Empire

Medium
A 1400-1719
B 1200-1917
C 1299-1922
D 1295-1914
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

The total period of Ottoman Empire is 1299-1922.

Q405.When did the Soviet Union established and collapsed

Medium
A 1922-1991
B 1920-1980
C 1917-1979
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is the correct factual response to “When did the Soviet Union established and collapsed”.

Q406.Length of the "Line of Control in Kashmir is"

Medium
A 620 KM
B 520 KM
C 720 KM
D 820 KM
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

620 KM is the correct factual response to “Length of the "Line of Control in Kashmir is"”.

Q407.If the initial population of rats was 20 and grew to 25 after the second year, which of the following functions best models the population of rats P with respect to the number of years t if the population growth of rats is considered to be exponential?

Medium
A P = 5t + 20
B P = 5t2 + 20
C P = 20 (1.25)t
D P = 20(5)t
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

P = 20 (1.25)t is the correct factual response to “If the initial population of rats was 20 and grew to 25 after the second year, which of the following functions best models the population of rats P with respect to the number of years t if the population growth of rats is considered to be exponential”.

Q408.The place value of 9 in 0.06945 is?

Medium
A 9/1000
B 90
C /100
D 33117
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

The place value of 9 in 0.06945 is 9/1000.

Q409.United Nations charter signed in?

Medium
A 16619
B 16558
C 16589
D 16650
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

June 1945 is the correct factual response to “United Nations charter signed in”.

Q410.US War of Independence for 13 colonies between US and British was lasted from?

Medium
A 1775-1789
B 1770-1785
C 1775-83
D 1775-1777
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

1775-83 is the correct factual response to “US War of Independence for 13 colonies between US and British was lasted from”.

Q411.Choose the antonym Embellish?

Medium
A Adorn
B Furnish
C Simplify
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Simplify is the correct factual response to “Choose the antonym Embellish”.

Q412.2 water pumps can make a water tank empty in 20 minutes. But 2 pumps are out of order. How long will the remaining pumps take to make the tank empty?

Medium
A 20 minutes
B 24 minutes
C 28 minutes
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

24 minutes is the correct factual response to “2 water pumps can make a water tank empty in 20 minutes. But 2 pumps are out of order. How long will the remaining pumps take to make the tank empty”.

Q413.A is 4 times as fast as B and therefore is able to finish the work in 45 days less than B. A and B, can complete the work in how many days?

Medium
A 12 days
B A and B, can complete the work in how many days? A. 12 days B. 15 days
C 18 days
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

12 days is the correct factual response to “A is 4 times as fast as B and therefore is able to finish the work in 45 days less than B. A and B, can complete the work in how many days”.

Q414.The price of 357 mangoes is Rs.1517.25. What will be the approximate price of 49 dozen of such mangoes?

Medium
A 2000
B 2500
C 4000
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

2500 is the correct factual response to “The price of 357 mangoes is Rs.1517.25. What will be the approximate price of 49 dozen of such mangoes”.

Q415.(3/5)3 x (3/5)-6 = (3/5)2x-1 what is the value of x

Medium
A 0
B 1
C -1
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

-1 is the result obtained by evaluating the expression in the question.

Q416.A rectangular lawn 80 meters by 60 meters has 11 two roads each 10m wide running in the middle of it one parallel to the length and the other, parallel to the breadth. Find the cost of gravelling them at Rest. 30 per square meter?

Medium
A 3900
B 39000
C 30000
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

39000 is the correct factual response to “A rectangular lawn 80 meters by 60 meters has 11 two roads each 10m wide running in the middle of it one parallel to the length and the other, parallel to the breadth. Find the cost of gravelling them at Rest. 30 per square meter”.

Q417.The Budget deficit of Pakistan in 2021- 22 is

Medium
A 0.055
B 0.07
C 0.075
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

The Budget deficit of Pakistan in 2021- 22 is 7.5%.

Q418.OGRA decided fuel price after how many days?

Medium
A 10 days
B 15 days
C 30 days
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

15 days is the correct factual response to “OGRA decided fuel price after how many days”.

Q419.In 2019-20 Australian bush fire season is named as?

Medium
A Black Summer
B Dark Summer
C White Summer
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Black Summer is the correct factual response to “In 2019-20 Australian bush fire season is named as”.

Q420.What was the deadline of Kyoto Protocol for CO2 limit upto 5.86% from 1990s to?

Medium
A 2012
B 2020
C 2004
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

2012 is the correct factual response to “What was the deadline of Kyoto Protocol for CO2 limit upto 5.86% from 1990s to”.