FILTER BY SUBTOPIC

Showing 401–420 of 752

Q401.Pakistan joined IMF in:

Easy
A 11 july 1950
B 11 june 1951
C 11 july 1952
D None of these
General PMS 2025

Correct Answer: A

Q402.Queen Elizabeth 1 belongs to which dynasty:

Easy
A Tughluq
B Tudor
C Mughal
D None of these
General PMS 2025

Correct Answer: B

Q403.Diplomatic relations of Pakistan with Europe economic forum in which year started?

Easy
A 1955
B 1960
C 1962
D None of these
General PMS 2025

Correct Answer: C

Q404.Who is called as Father of SAARC?

Easy
A Zia ur Rehman
B Zia ul Haq
C Parvaiz Musharaaf
D None of these
General PMS 2025

Correct Answer: A

Q405.Current Ambassador of Pakistan to UNO:

Easy
A Qazi M. Khalilullah
B Kamran Shafi
C Asim Iftikhar Ahmad
D Munir Akram
General PPSC 2025

Correct Answer: C

Q406.Pakistan Global Pollution Index?

Easy
A 1st most polluted
B 3rd most polluted
C 5th most polluted
D None of these
General PPSC 2025

Correct Answer: A

Q407.Pakistan used which platform for international remittances:

Easy
A Western Union
B UNO
C USECO
D World Bank
General PPSC 2025

Correct Answer: A

Q408.First CM Punjab:

Easy
A Iftikhar Hussain Mundot
B Zulfiqar Ali Bhutto
C Nawaz Sharif
D None of these
General PPSC 2025

Correct Answer: A

Q409.First female CJ Pakistan in supreme court?

Easy
A Ayesha Malik
B Fatima Akbar
C Naima Baig
D Khadija ahsan
General PPSC 2025

Correct Answer: A

Q410.How many Seats in National Assembly:

Easy
A 333
B 336
C 342
D 364
General PPSC 2025

Correct Answer: B

Q411.Which Pakistan poet nominated for Noble Prize:

Easy
A Faiz Ahmad Faiz
B Asad ullah Ghalib
C Mir Taqi
D Khawaja Moeen
General PPSC 2025

Correct Answer: A

Q412.How many princely states joined Pakistan?

Easy
A 11
B 15
C 14
D None of these
General PPSC 2025

Correct Answer: C

Q413.In which year Chitral merge into Pakistan:

Easy
A 1969
B 1971
C 1973
D 1977
General PPSC 2025

Correct Answer: A

Q414.What was Pakistan's first investment plan?

Easy
A 1955-1960
B 1950-1955
C 1960-1965
D 1965-1970
General PPSC 2025

Correct Answer: A

Q415.Majority Pakistan Population is associated with:

Easy
A Industries
B Farming
C Agriculture
D Stock Market
General PPSC 2025

Correct Answer: C

Q416.Sir Agha Khan is buried in which city?

Easy
A Baghdad, Iraq
B Cairo, Egypt
C Aswan, Egypt
D Faisalabad, Pakistan
General PPSC 2025

Correct Answer: C

Q417.First Agriculture reform in Pakistan in which year?

Easy
A 1955
B 1963
C 1959
D 1971
General PPSC 2025

Correct Answer: C

Q418.The tenure of National Assembly of Pakistan is?

Easy
A 5 years
B 4 years
C 6 years
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: A

The tenure of National Assembly of Pakistan is 5 years.

Q419.National Animal of Pakistan is?

Easy
A Markhor
B Rabbit
C Deer
D Tiger
General PPSC 2022

Correct Answer: A

National Animal of Pakistan is Markhor.

Q420.What was the code name of overthrowing the government of Zulfiqar Ali Bhutto?

Easy
A Operation Overload
B Operation Midnight Jackal
C Operation Fair Play
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: C

Operation Fair Play is the correct factual response to “What was the code name of overthrowing the government of Zulfiqar Ali Bhutto”.