Showing 421–440 of 705

Q421.Ecstasy antonym:

Easy
A Pessimistic
B Realistic
C Agony
D Adulterate
Antonyms PPSC 2020

Correct Answer: C

Q422.Synonym of ACRIMONY:

Easy
A Pleasantness
B Bitterness
C Conducitivity
D Harmoniously
Synonyms PPSC 2020

Correct Answer: B

Q423.Synonym of Obdurate:

Medium
A Trustable
B Malleable
C Amenable
D None of these
Synonyms CSS 2023

Correct Answer: B

Correct Answer: Malleable.

Q424.Synonym of Pejorative:

Medium
A Laudatory
B Complementary
C Approbatory
D Depreciatory
Synonyms CSS 2023

Correct Answer: D

Correct Answer: Depreciatory.

Q425.She showed a blatant disregard for the rules. (Synonym of underlined word)

Medium
A Obvious
B Hidden
C Last-minute
D Rebellious
Synonyms CSS 2023

Correct Answer: A

Correct Answer: Obvious.

Q426.As soon as details of the election were released to the media, the newspaper was inundated with calls -far too many to be handled effectively. (Synonym of underlined word)

Medium
A Provided
B Bothered
C Reminded
D Flooded
Synonyms CSS 2023

Correct Answer: D

Correct Answer: Flooded.

Q427.Antonym of Cajole:

Medium
A Wheedle
B Coax
C Badger
D Dissuade
Antonyms CSS 2023

Correct Answer: D

Correct Answer: Dissuade.

Q428.Antonym of Ephemeral:

Medium
A Fleeting
B Permanent
C Transitory
D Momentary
Antonyms CSS 2023

Correct Answer: B

Correct Answer: Permanent.

Q429.Antonym of Flagrant:

Medium
A Overt
B Trifling
C Evident
D None of these
Antonyms CSS 2023

Correct Answer: B

Correct Answer: Trifling.

Q430.Antonym of Quixotic:

Medium
A Impulsive
B Prosthetic
C Dreamy
D Practical
Antonyms CSS 2023

Correct Answer: D

Correct Answer: Practical.

Q431.Inimical

Medium
A Friendly
B Hostile
C Helpful
D Amiable
Word Meanings FPSC 2026

Correct Answer: B

Inimical means hostile or unfriendly (from FPSC 2026).

Q432.Ingenuous

Medium
A Quick
B Talented
C Plotting
D Sorry
Word Meanings FPSC 2026

Correct Answer: C

Ingenuous means innocent or naive; its opposite/antonym is plotting or crafty (from FPSC 2025).

Q433.Categorical

Medium
A Definite
B Absolute
C Conditional
D Clear
Word Meanings FPSC 2026

Correct Answer: C

Categorical means absolute or unconditional; antonym is conditional (from FPSC 2025).

Q434.Dearth

Medium
A Shortage
B Scarcity
C Abundance
D Poverty
Word Meanings FPSC 2026

Correct Answer: C

Dearth means scarcity or lack; antonym is abundance (from FPSC 2025).

Q435.Provoke

Medium
A Excite
B Inspire
C Enrage
D Soothe
Word Meanings FPSC 2026

Correct Answer: D

To provoke is to stir up; antonym is to soothe or calm (from FPSC 2025).

Q436.Demur

Medium
A Accept
B Object
C Delay
D Falter
Word Meanings FPSC 2026

Correct Answer: A

Demur means to raise doubts or show reluctance; antonym is to accept (from FPSC 2025).

Q437.Acquiescent

Medium
A Submissive
B Rebellious
C Compliant
D Quiet
Word Meanings FPSC 2026

Correct Answer: B

Acquiescent means ready to accept without protest; antonym is rebellious (from FPSC 2025).

Q438.Placid

Medium
A Turbulent
B Calm
C Peaceful
D Quiet
Word Meanings FPSC 2026

Correct Answer: A

Placid means calm and peaceful; antonym is turbulent (from FPSC 2025).

Q439.He still lives in that house, the word 'still' is classified as:

Medium
A Conjunction
B Preposition
C Adverb
D Pronoun
Word Meanings FPSC 2026

Correct Answer: C

'Still' modifies the verb 'lives', showing temporal continuity (from FPSC 2025).

Q440.Identify the synonym of the word 'Pecuniary':

Medium
A Financial
B Curious
C Inimical
D Unstable
Synonyms FPSC 2025

Correct Answer: A

Correct Answer: Financial. 'Pecuniary' means relating to or consisting of money; hence, financial.