FILTER BY SUBTOPIC

Showing 421–440 of 748

Q421.What is the radius of basketball of volum 6400cm3?

Medium
A 11.52 cm
B 10.52 cm
C 12.52 cm
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

The radius of basketball of volum 6400cm3 is 11.52 cm.

Q422.A certain number of two digits is three times the sum of its digits, and if 45 be added to it, its digits are reversed. Find the number?

Medium
A 39
B 27
C 45
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

27 is the result obtained by evaluating the expression in the question.

Q423.If 3x+3+7=250, then x is equal to?

Medium
A 3
B 5
C 2
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

If 3x+3+7=250, then x is equal to 2.

Q424.Which company plans to invest $94.04 million in a 'virtual pipeline' to deliver imported liquefied natural gas jas (LNG) at the doorsteps of the industrial sector?

Medium
A Pakistan Petroleum Limited
B Oil and Gas Development Company Limited
C Gwadar Gas Port Limited
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

Gwadar Gas Port Limited is the correct factual response to “Which company plans to invest $94.04 million in a 'virtual pipeline' to deliver imported liquefied natural gas jas (LNG) at the doorsteps of the industrial sector”.

Q425.The capacity of Neelum-Jhelum Hydropower Plant is?

Medium
A 869 MW
B 769 MW
C 969 MW
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

The capacity of Neelum-Jhelum Hydropower Plant is 769 MW.

Q426.When Pakistan built first nuclear power plant?

Medium
A 26146
B 26604
C 27150
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

November 1972 is the correct factual response to “When Pakistan built first nuclear power plant”.

Q427.Who was UN General Assembly president in 1962-1963?

Medium
A Sir Zafarullah Khan
B Razali Ismail
C Ismat T. Kittani
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Sir Zafarullah Khan is the correct factual response to “Who was UN General Assembly president in 1962-1963”.

Q428.Light takes about_____to reach Earth from the Sun?

Medium
A 8 Minutes
B 8 Seconds
C 17 Seconds
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

Light takes about8 Minutesto reach Earth from the Sun.

Q429.P is 6 times greater than Q then by what per cent is Q smaller than P?

Medium
A 0.855
B 0.84
C 0.8
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is the correct factual response to “P is 6 times greater than Q then by what per cent is Q smaller than P”.

Q430.A Fort had provision of food for 150 men for 45 days. After 10 days, 25 men left the fort. The number of days for for which the remaining food will last is?

Medium
A 37.25
B 29.2
C 42
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

A Fort had provision of food for 150 men for 45 days. After 10 days, 25 men left the fort. The number of days for for which the remaining food will last is 42.

Q431.A worker is paid Rs.2130 for 6 days. If his total wage during a month is Rs.9230 find the number of days he worked in the month are?

Medium
A 24
B 26
C 22
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

A worker is paid Rs.2130 for 6 days. If his total wage during a month is Rs.9230 find the number of days he worked in the month are 26.

Q432.. Which of the following fractions is greater than 3/4 and less than 5/6?

Medium
A 4/5/2026 12:00:00 AM
B 1/2/2026 12:00:00 AM
C 2/3/2026 12:00:00 AM
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

4/5 is the correct factual response to “. Which of the following fractions is greater than 3/4 and less than 5/6”.

Q433.Current literacy rate in Pakistan is estimated?

Medium
A 0.65
B 0.55
C 0.65
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

65% is the correct factual response to “Current literacy rate in Pakistan is estimated”.

Q434.In Pakistan , annually sugar consumption per capita is estimated as?

Medium
A 20kg
B 15kg
C 25kg
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

25kg is the correct factual response to “In Pakistan, annually sugar consumption per capita is estimated as”.

Q435.If A and B together can complete a piece of work in 15 days and B alone in 20 days, in how many days can A alone complete the work?

Medium
A 60
B 45
C 40
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

60 is the correct factual response to “If A and B together can complete a piece of work in 15 days and B alone in 20 days, in how many days can A alone complete the work”.

Q436.How much trade is carried through seas and oceans?

Medium
A 0.8
B 0.7
C 0.9
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

90% is the correct factual response to “How much trade is carried through seas and oceans”.

Q437.According to a time table a coach was due to leave a station at 22:55 and arrive at its destination at 06:05 the next day find the time taken for the journey

Medium
A 5 hours 10 minutes
B 7 hours 10 minutes
C 6 hours 30 minutes
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

7 hours 10 minutes is the correct factual response to “According to a time table a coach was due to leave a station at 22:55 and arrive at its destination at 06:05 the next day find the time taken for the journey”.

Q438.If 54 is subtracted from three times a certain number the result is 36. Find the number?

Medium
A 25
B 20
C 30
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

30 is the correct factual response to “If 54 is subtracted from three times a certain number the result is 36. Find the number”.

Q439.9/11 + 5/7=?

Medium
A 1/3/2026 12:00:00 AM
B 2/3/2026 12:00:00 AM
C 3/2/2026 12:00:00 AM
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

None of these is the correct factual response to “9/11 + 5/7=”.

Q440.80% of 700 =____?

Medium
A 565
B 550
C 560
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

80% of 700 =560.