FILTER BY SUBTOPIC

Showing 441–460 of 3711

Q441.A social system in which there is little or no possibility of individual mobility:

Easy
A Class system
B Closed system
C Cohabitation
D Control group
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q442.The ways in which people respond to one another is called:

Easy
A Social change
B Social mobility
C Status group
D Social interaction
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q443.Iran launched monkey into space in:

Easy
A 2011
B 2013
C 2015
D 2017
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q444.Term the theory of International Relations stressing the rule of law ?

Easy
A Regulative law
B Totalitarianism
C Liberalism
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q445.Danish war was fought in:

Easy
A 1870
B 1864
C 1872
D 1875
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q446.which one of the following is not a part of the United Arab Emirates?

Easy
A Abu Dhabi
B Qatar
C Dubai
D Sharjah
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q447.In a civil case, what is called the defendants written response to the plaintiff's complaints?

Easy
A Affidavit
B Respond
C Witness
D Answer
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q448.Queen Elizabeth I was an influential Queen of:

Easy
A USA
B UK
C Spain
D France
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q449.Term the temporary suspension of the hearing of the case by order of the court?

Easy
A Adjourned
B Sine die
C Both A & B
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q450.Montreal is a city in:

Easy
A Australia
B Germany
C Bulgaria
D Canada
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q451.Berber Tribe is an ethnic group which is mostly indigenous to:

Easy
A South America
B South East Asia
C North Africa
D Central Asia
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q452.What is the other name of k2?

Easy
A Austen
B Bigwig
C Godwin Austen
D Makalu Karakoram Godwin
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q453.Whet is the boiling point (°C) of water at 1 atm°?

Easy
A 70 degrees
B 90 degrees
C 100 degrees
D 110 degrees
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q454.Which type of cells protect body from Infectious diseases and foreign invaders?

Easy
A White Blood cells
B Red Blood cells
C Platelets
D Stem cells
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q455.In a jiffy means :

Easy
A A along time
B A very short tim
C A tensed situation
D On the horns of dilemma
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q456.He hath a wisdom tat doth guide his

Easy
A Valour
B Bravery
C Intention
D Fortune
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q457.1.272747......is a/an :

Easy
A Rational Number
B Irrational Number
C Integer
D Whole number
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q458.What is the name of current crown prince of Saudi Arabia ?

Easy
A Salman bin Muhammad
B Nayef bln Muhammad
C Muhammad bin Mayof
D Mohammed bin Salman Al Saud
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q459.BRICS is the acronym for an association of five major emerging economies. The grouping comprises Brazil, Russia, India, China and

Easy
A South Africa
B Singapore
C South Korea
D Sweden
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q460.BRICS is an association of world's emerging economies. It Includes India, Russia, China, South Africa and

Easy
A Bangladesh
B Brazil
C Belgium
D Bulgaria
Other PPSC 2020

Correct Answer: B