FILTER BY SUBTOPIC

Showing 441–460 of 748

Q441.1/0.02=______?

Medium
A 100
B 50
C 75
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

1/0.02=50.

Q442.Pakistan national poet Allama Iqbal died on?

Medium
A 4/21/1938 12:00:00 AM
B 5/21/1938 12:00:00 AM
C 9/21/1938 12:00:00 AM
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

21 April 1938 is the correct factual response to “Pakistan national poet Allama Iqbal died on”.

Q443.The length of Pakistan and Afghanistan border is_____

Medium
A 2430 KM
B 2252 KM
C 2052 KM
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

The length of Pakistan and Afghanistan border isNone of these.

Q444.For how much rupees Ranjit Singh sold the Kashmir?

Medium
A 8.5 million
B 6.5 million
C 7.5 million
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

7.5 million is the correct factual response to “For how much rupees Ranjit Singh sold the Kashmir”.

Q445.If the price of the commodity is increased by 50 % by what fraction must its consumption be reduced so as to keep the same expenditure on its consumption ?

Medium
A 1/2/2026 12:00:00 AM
B 1/3/2026 12:00:00 AM
C 1/4/2026 12:00:00 AM
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

1/3 is the correct factual response to “If the price of the commodity is increased by 50 % by what fraction must its consumption be reduced so as to keep the same expenditure on its consumption”.

Q446.1/log3 60+1/log4 60+1/log5 60=

Medium
A 0
B 1
C 5
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

1 is the correct factual response to “1/log3 60+1/log4 60+1/log5 60=”.

Q447.0.75: x :: 5:8 then the value of x is

Medium
A 1
B 1.2
C 3.3
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

0.75: x :: 5:8 then the value of x is 1.20.

Q448.The difference between a discount of 35% and two successive discounts of 20% on a certain bill was 22 .Find the amount of the bill .

Medium
A 200
B 1100
C 2200
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: C

2200 is the correct factual response to “The difference between a discount of 35% and two successive discounts of 20% on a certain bill was 22.Find the amount of the bill.”.

Q449.D-8 countries contains:

Medium
A 13% Population and 7% land
B 10 % Population and 5% land
C 8% Population and 6% land
D None of these
Other PPSC 2022

Correct Answer: A

13% Population and 7% land is the correct factual response to “D-8 countries contains:”.

Q450.Choose the antonym Embellish

Medium
A Adorn
B Furnish
C Simplify
D None of these
Other PMS 2022

Correct Answer: C

Simplify is the correct factual response to “Choose the antonym Embellish”.

Q451.12 water pumps can make a water tank empty in 20 minutes. But 2 pumps are out of order. How long will the remaining pumps take to make the tank empty?

Medium
A 20 minutes
B 24 minutes
C 28 minutes
D None of these
Other PMS 2022

Correct Answer: B

24 minutes is the correct factual response to “12 water pumps can make a water tank empty in 20 minutes. But 2 pumps are out of order. How long will the remaining pumps take to make the tank empty”.

Q452.(3/5) 3X (3/5)-6=(3/5)2x-1 what is the value of X

Medium
A 0
B 1
C -1
D None of these
Other PMS 2022

Correct Answer: C

-1 is the result obtained by evaluating the expression in the question.

Q453.A rectangular lawn 80 meters by 60 meters has two roads each 10 m wide running in the middle of it, one parallel to the length and the other parallel to the breadth. Find the cost of gravelling them at Rs. 30 per square meter

Medium
A 3900
B 39000
C 30000
D None of these.
Other PMS 2022

Correct Answer: B

39000 is the correct factual response to “A rectangular lawn 80 meters by 60 meters has two roads each 10 m wide running in the middle of it, one parallel to the length and the other parallel to the breadth. Find the cost of gravelling them at Rs. 30 per square meter”.

Q454.The Budget deficit of Pakistan in 2021-22 is

Medium
A 0.055
B 0.07
C 0.075
D None of these
Other PMS 2022

Correct Answer: C

The Budget deficit of Pakistan in 2021-22 is 7.5%.

Q455.OGRA decided fuel price after how many days

Medium
A 10 days
B 15 days
C 30 days
D None of these
Other PMS 2022

Correct Answer: B

15 days is the correct factual response to “OGRA decided fuel price after how many days”.

Q456.What was the deadline of Kyoto Protocol for CO₂ limit upto 5.86% from 1990s to

Medium
A 2020
B 2004
C 2012
D None of these
Other PMS 2022

Correct Answer: C

2012 is the correct factual response to “What was the deadline of Kyoto Protocol for CO₂ limit upto 5.86% from 1990s to”.

Q457.In 2019-20 Australian bush fire season is named as

Medium
A Dark Summer
B Black Summer
C White Summer
D None of these
Other PMS 2022

Correct Answer: B

Black Summer is the correct factual response to “In 2019-20 Australian bush fire season is named as”.

Q458.The World Water day is celebrated every year on

Medium
A 3/22/2026 12:00:00 AM
B 3/23/2026 12:00:00 AM
C 4/22/2026 12:00:00 AM
D 4/23/2026 12:00:00 AM
Other PMS 2022

Correct Answer: A

March 22 is the correct factual response to “The World Water day is celebrated every year on”.

Q459.If 44x+1=1/64,then the value of x is

Medium
A
B -1
C
D
Other PPSC 2022

Correct Answer: B

If 44x+1=1/64,then the value of x is -1.

Q460.What is the power capacity of the Diamer Bhasha Dam?

Medium
A 1000 MW
B 3500 MW
C 4000 MW
D 4500 MW
Other PPSC 2022

Correct Answer: D

The power capacity of the Diamer Bhasha Dam is 4500 MW.