FILTER BY SUBTOPIC

Showing 441–460 of 752

Q441.Chief Justice of Pakistan Umar Ata Bandial sworn as ______ CJ of Pakistan .

Easy
A 27th
B 28th
C 26th
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: B

Chief Justice of Pakistan Umar Ata Bandial sworn as 28th CJ of Pakistan..

Q442.Pakistan moves in Transparency International Index 2020 in corruption ?

Easy
A 120 to 126
B 120 to 124
C 120 to 122
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: B

120 to 124 is the correct factual response to “Pakistan moves in Transparency International Index 2020 in corruption”.

Q443.PODO & EBDO was promulgated by Ayub Khan to _______.

Easy
A to make strong government
B disqualify the leaders of East Pakistan
C to get majority
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: B

PODO & EBDO was promulgated by Ayub Khan to disqualify the leaders of East Pakistan..

Q444.Dharmanrajaikastupa in Taxila was built in the era of _________.

Easy
A Mughals
B Kushans
C Khilji
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: B

Dharmanrajaikastupa in Taxila was built in the era of Kushans..

Q445.Muhammad Bin Zayed first UAE leader to visit Pakistan after .

Easy
A 10 years
B 12 years
C 18 years
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: B

12 years is the correct factual response to “Muhammad Bin Zayed first UAE leader to visit Pakistan after.”.

Q446.The Economist Intelligence Unit 2020 Democracy index ranked the Democracy in Pakistan in which category

Easy
A Flawed democracies
B Full democracies
C Hybrid regimes
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: C

Hybrid regimes is the correct factual response to “The Economist Intelligence Unit 2020 Democracy index ranked the Democracy in Pakistan in which category”.

Q447.The first session of the first Constitute Assembly of Pakistan was held on------

Easy
A 8/11/2026 12:00:00 AM
B 8/10/2026 12:00:00 AM
C 8/15/2026 12:00:00 AM
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: B

10 August is the correct factual response to “The first session of the first Constitute Assembly of Pakistan was held on------”.

Q448.POA stands for

Easy
A Punjab Olympic Association
B Pakistan Olympic Association
C Private Olympic Association
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: B

POA stands for Pakistan Olympic Association.

Q449.The space agency of Pakistan is

Easy
A JAXA
B SUPARCO
C NAMA
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: B

The space agency of Pakistan is SUPARCO.

Q450.The dark green field in the flag of Pakistan represents--------

Easy
A Muslim Majority
B Minorities
C Both Muslims and Minorities
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: A

Muslim Majority is the correct factual response to “The dark green field in the flag of Pakistan represents--------”.

Q451.What is the National Tree of Pakistan

Easy
A Neem
B Sheesham
C Oak
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: D

The National Tree of Pakistan is None of these.

Q452.Kakul Military Academy is located in which city of Pakistan

Easy
A Peshawar
B Lahore
C Faisalabad
D Abbottabad
General PPSC 2022

Correct Answer: D

Kakul Military Academy is located in Abbottabad.

Q453.Nathia Gali Beach is in which city of Pakistan

Easy
A Islamabad
B Murree
C Lahore
D Karachi
General PPSC 2022

Correct Answer: D

Karachi is the correct factual response to “Nathia Gali Beach is in which city of Pakistan”.

Q454.Pakistan government unable to spend on people welfare due to

Easy
A Trade deficit
B Foreign debts and payments
C Fiscal deficit
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: B

Foreign debts and payments is the correct factual response to “Pakistan government unable to spend on people welfare due to”.

Q455.Pakistan's got 5th spot in weightlifting in Tokyo Olympics 2020

Easy
A Babar Tauseef
B Yasin Kamran
C Talha Talib
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: C

Talha Talib is the correct factual response to “Pakistan's got 5th spot in weightlifting in Tokyo Olympics 2020”.

Q456.Who won the first-ever Paralympics gold medal for Pakistan

Easy
A Kazim Ali
B Haider Ali
C Nasir Ali
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: A

Kazim Ali is the correct factual response to “Who won the first-ever Paralympics gold medal for Pakistan”.

Q457.Which political party in Sindh is more popular

Easy
A MQM
B PPP
C PTI
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: C

PTI is the correct factual response to “Which political party in Sindh is more popular”.

Q458.Pakistan lies in the tropic zone of?

Easy
A Torrid Zone
B Tropic of Cancer
C Tropic of Capricorn
D None of these
General PPSC 2022

Correct Answer: B

Tropic of Cancer is the correct factual response to “Pakistan lies in the tropic zone of”.

Q459.Identify the Viceroy who made the August Offer in 1940?

Easy
A Lord Linlithgow
B Lord Wavell
C Lord Ripon
D Lord Mountbatten
General PPSC 2022

Correct Answer: A

Lord Linlithgow is the correct factual response to “Identify the Viceroy who made the August Offer in 1940”.

Q460.Which city of Pakistan is known as "Paris of Asia"?

Easy
A Lahore
B Karachi
C Islamabad
D Faisalabad
General PPSC 2022

Correct Answer: A

Lahore is the correct factual response to “Which city of Pakistan is known as "Paris of Asia"”.