FILTER BY SUBTOPIC

Showing 461–480 of 3711

Q461.How many articles are there in the constitution of 1973?

Easy
A 280
B 270
C 260
D 250
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q462.Shah Abdul Latif Bhitai was from which of the famous order?

Easy
A Qadria Silsila
B Naqshbandia Silsila
C Suharwardiya Silsila
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q463.What is the old name of Chennai ?

Easy
A Patna
B Jaipur
C Madras
D Daulat Abad
Other PPSC 2020

Correct Answer: C

Q464.Caracas is famous city of

Easy
A Sudan
B Italy
C Spain
D Venezuela
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q465.In power point 2016 "Rehearse Timings' option is available in

Easy
A Home Tab
B Slide Show Tab
C Review Tab
D Design Tan
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q466.The major language of the world wide web is

Easy
A HTML
B PHP
C ASP NET
D All of the above.
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q467.A Word template stores common document

Easy
A content
B Structure
C Style
D Theme
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q468.'Spratly island' is disputed between China and

Easy
A Vietnam
B Malaysia
C Philippines
D All of.these
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q469.Physiotherapy deals With

Easy
A Heart disease
B Immobility Of joints and muscles
C Brian damage
D Drug addiction
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q470.How many chromosomes do people normally have?

Easy
A 20 Pairs
B 23 Pairs
C 40 Pairs
D 50 Pairs
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q471.The term 'Horticulture' means study of

Easy
A Gardens
B Insects
C Animals
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q472.Light travels at

Easy
A 186000
B 140000
C 120000
D 136000
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q473.Correct the following sentence by identifying the right option

Easy
A Do you like dogs? Yes, I like.
B Do you like dogs? Yes, I do.
C Do you like dogs? Yes, I liked.
D Do you liked dogs? Yes, I did.
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q474.Think of a number, divide it by 4 and add 9 to it. If the result is 15, what is the number?

Easy
A 20
B 24
C 26
D 28
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q475.Which one of the following is a positive Square root of 2209?

Easy
A 37
B 43
C 53
D 47
Other PPSC 2020

Correct Answer: D

Q476.Which of the following International Organizations has no formal structure?

Easy
A G-8
B G-20
C G-77
D D-8
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q477.Which of the following countries is not a member of BRICS (association of newly emerging economies)?

Easy
A Brazil
B Canada
C Russia
D India
Other PPSC 2020

Correct Answer: B

Q478.The Act of 1909 Enlarged the size of the Central as well as Provincial Legislative Councils

Easy
A Enlarged the size of Central legislative Council only
B Enlarged the size of Provincial Legislative Council only
C Both A & B
D None of these
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q479.Old name of Squash is?

Easy
A Reckets
B birifel
C Steel
D Hit
Other PPSC 2020

Correct Answer: A

Q480.Terbela Dam is on which river?

Easy
A Indus
B Ravi
C Chenab
D Jhelum
Other PPSC 2020

Correct Answer: A